Grillilohi chimichurrilla Chef Wallinin tapaan

Annoskoko: 4 45 min

Grillilohi chimichurrilla

Grillilohi Chimichurrilla tuo vaihtelua kesäpöytään

Grillilohi chimichurrilla tuo vivahteen etelä-amerikkaa perinteiseen kesäpöytään. Kalan grillaus on helppoa ja käy käden käänteessä eikä vaadi ihmeellisiä niksejä. Kalan nahka suojaa kalaa liialliselta palamiselta ja riittävän kuuma grilli sekä nahkapuolen öljyäminen takaavat, että kala ei tartu ritilöihin kiinni.

Chimichurri on kotoisin Argentiinasta ja on runsaasti persiljaa ja korianteria sisältävä valkosipulinen kastike, joka maistuu mainiosti grillatun kalan kanssa. Se tuo runsaasti makua ja sopivasti tulisuutta annokseen. Voit varioida omaa chimichurriasi yrttien, valkosipulin ja mausteiden määrän suhteen ja näin saat itsellesi herkullisimman kokonaisuuden. Ennen kalan paistamista annostele kastike kalan päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen grillausta.

Tarjoa grillilohi vaikkapa varhaisperunoiden sekä raikkaan salaatin kanssa.

Lohi- tai kirjolohifilee grillissä

Grillattu lohi fileenä grilliin laitettuna on perinteisin kala grillattavaksi. Voit käyttää joko lohi- tai kirjolohifileetä oman makusi mukaan grillaukseen. Lohi on hieman rasvaisempaa ja kiinteämpää. Kirjolohi on mureampaa ja hieman vähärasvaisempaa. Valitsit sitten kumman tahansa kalafileen raaka-aineeksi, niin kannattaa kiinnittää huomiota fileen leikkausasteeseen. Grillattavaksi soveltuu parhaiten A- tai B-leikattu filee, jotta fileessä on vielä rasvaa jäljellä. Rasva sulaa grillauksen aikana mukavasti ja tuo sitä kautta lisää makua grillattuun fileeseen.

Kannattaa myös kiinnittää huomiota kalafileen paksuuteen ja paksuuden vaihteluun. Mikäli filee on suuresta kalasta fleioitu, niin fileen toinen pää voi olla selvästi pyrstöpäätä paksumpi. Tällaisessa tapauksessa suosittelemme tekemään viiltoja fileen paksumpaan päähän, jotta kala kypsyy tasaisesti grillissä.

Katso Chef Wallinin video alta ja valmistat grillilohen chimichurrilla onnistuneesti!

Valmistusaineet

  • 700 g Kalaneuvoksen kirjolohta
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 dl hienonnettua korianteria
  • 1-2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1-2 chiliä hienonnettuna
  • 2 Kaffirlimetin lehteä
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1/3 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • rypsiöljyä nahkapuolelle

Grillilohi chimichurrilla Chef Wallinin tapaan ohje

  1. Kaada vuokaan hieman rypsiöljyä ja nosta kirjololohi siihen. Sekoita muut ainekset ja nosta ne lohen päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa 30min.
  2. Grillaa kovalla lämmöllä (250 astetta) kirjolohta nahkapuoli alaspäin noin 15 minuuttia kansi kiinni.
  3. Tarjoile uusien perunoiden ja salaatin kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 207

Energia 377 kcal

Proteiini 30 g

Hiilihydraatit 2 g

Rasva 29 g

Tyydyttynyt rasva 6 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 0.6 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 94 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *