Graavisiika

Annoskoko: 5 8 h 10 min

Arvio:

5

Graavisiika resepti

Ginigraavattu siika on helppo valmistaa

Ginigraavattu siika on helppo valmistaa. Valitse Kalaneuvoksen tuoretta siikafileetä kaksi kappaletta, noin 700 g joko suomulla tai suomustettuna. Voit käyttää myös kokonaista siikaa, jos sellainen on saatavilla ja osaat sen itse fileoida. Tämä resepti on tehty viidelle syöjälle, mutta osana muita kalatarjottavia siitä riittää useammallekin.

Vedellä putsatut ja kuivatut ruodottomat siikafileet maustetaan ensin tehosekoittimessa sekoitetuilla mausteilla, jonka jälkeen ne asetetaan vasten toisiansa kelmulla peitettynä maustumaan. Täydellisen lopputuloksen saat, jos annat niiden graavaantua vuorokauden ajan viileässä. Graavisiika on valmis siivutettavaksi seuraavana päivänä. Katso reseptivideo alta ja valmista ginigraavattu siika sen mukana!

Graavisiika reseptivideo

Valmistusaineet

  • 700 g Kalaneuvos siikafileetä
  • 3/4 dl merisuolaa
  • 1,25 dl ruokosokeria
  • 3/4 dl giniä
  • 1/2 rkl kevyesti murskattuja roseepippureita
  • 1 rku tilliä

Graavisiika ohje

  1. Mittaa merisuola, ruokosokeri ja gini tehosekoittimeen ja aja ainekset nopeasti sekaisin, n. 10–15 sekunnin ajan.
  2. Laita siikafileet syvään vuokaan nahkapuoli alaspäin ja kaada suola-sokeri-giniseos tasaisesti kalan päälle. Peitä kalojen pinta tillinoksilla.
  3. Nosta kalapalat päällekkäin niin, että toisen fileen pyrstöpää on toisen paksumpaa päätä vasten.
  4. Peitä vuoka kelmulla ja anna kalan suolaantua jääkaapissa 1 vuorokausi.
  5. Ota graavautunut kala jääkaapista, pyyhi fileet puhtaaksi ja taputtele pintakuivaksi.
  6. Rouhi roseepippureita karkeaksi murskaksi, ripottele pippurikerros kalan pinnalle ja leikkaa kala ohuiksi siivuiksi.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 194

Energia 259 kcal

Proteiini 29 g

Hiilihydraatit 22 g

Rasva 3 g

Tyydyttynyt rasva 1 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 15 g

Sokeri 21 g

Kolesteroli 69 mg