Graavilohipasta
Annoskoko: 4 20 min
graavilohipasta on erittäin nopeA valmistaa
Graavilohipasta on erittäin nopea ja helppo pääruoka joko arkiruuaksi tai illanistujaisiin. Erityisesti se sopii tilanteisiin, jos ei ole aikaa ja halua valmistaa ruokaa monimutkaisesti montaa tuntia muhien. Sen valmistamiseen menee vain alle puoli tuntia. Graavilohipasta on oikeastaan pikaruokaa parhaimmillaan ja monen kokkaajan luottopelastaja. Lisäksi, että se on hyvää ja erittäin herkullista, on se myös terveellistä ja täyttävää, jolla nälkä lähtee takuuvarmasti.
Pastan historia ulottuu satojen vuosien päähän. Makaroni on rantautunut Suomeen 1800-luvun lopulla. Vasta 1980-luvulla sarvimakaroni sai seurakseen muita muotoja ja näitä alettiin kutsua pastoiksi. Siitä lähtien pastaruoat ovat jatkaneet suosiotaan koko perheen suosikkiruokana. Monien mittausten mukaan kysyttäessä lempiruokaa, hyvin usein vastauksena on ”joku hyvä pastaruoka”. Pastaruokia onkin sitten erittäin laaja kirjo monella eri raaka-aineella, joista yksi suosituimpia on kalan käyttö raaka-aineena eri muodoissa. Pastaruokiin sopii monipuolisesti eri kalatuotteet, kuten lämminsavu-, kylmäsavu– ja graavituotteet. Pastaruokaan ei useinkaan tarvita laajalti ainesosia ja tähänkin ruokaan pätee sanonta – vähemmän on enemmän.
pastan maukkaat raaka-aineet
Tämän pastan pääraaka-aineena on ginillä ja sitruunalla maustettu Viima graavikirjolohifilee siivuina, jotka on valmistettu aina tuoreesta, pakastamattomasta raaka-aineesta. Tämä raikas suomihenkisesti maustettu graavikirjolohisiivu soveltuu monen pääruoankin ohella loistavasti myös pikkusuolaisiin ja alkupaloihin. Ihanan kirpeä ja raikas maku tuo uutta twistiä moneen ruokaan ja täydentää upeasti graavikirjolohien tuotesarjaa. Jos Viimaa ei ole jostain syystä saatavilla, voit toki tehdä tämän ruoan myös tavallisista graavisiivuista.
Makua graavilohipastaan tuo vahva-arominen rakuuna, joka yrttinä sanotaan tuovan suolaisuutta ruokaan. Rakuunaa kannattaa kuitenkin käyttää varoen sen voimakkuuden vuoksi. Liiallisesti käytettynä rakuuna hallitsee maullaan ruokaa ja tekee siitä kitkerän. Rakuunaa käytetään usein kala- ja kanaruuissa ja tunnetaan osana ranskalaista sekä armenialaista keittiötä.
Lisäpotkua graavilohipastaan saadaan myös sitruunasta ja valkosipulista. Sitruunalla on raaka-aineiden makua korostava vaikutus ja sitruunalla voit vähentää ruuassa suolan määrää, sillä se on hyvin hapan tuote. Sitruuna myös taittaa rasvaisuutta ruuassa. Valkosipuli taasen on sipuleista kaikkein voimakkaimman makuinen ja jakaa mielipiteitä. Sitä joko rakastetaan tai vihataan. Katso reseptivideo alta ja valmista sen mukana!
Kokeile myös muita pastapohjaisia reseptejämme, kuten herkullista ja mehevää lohimakaronilaatikkoa, kermaista kalavuokaa kirjolohesta tai helppoa kylmäsavupastaa.
Valmistusaineet
- 100 g Kalaneuvos Viima graavikirjolohifileetä
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 dl pastan keitinvettä
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 sitruunan mehu ja kuori
- 3 rkl tuoretta rakuunaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 tl sormisuolaa
- 300 g tagliatellepastaa
Graavilohipasta ohje
- Hienonna sipuli, murskaa valkosipulinkynnet ja raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Hienonna rakuunanlehdet.
- Keitä pastaa muutaman minuutin vähemmän kuin pakkauksen ohjeessa. Säästä keitinvesi.
- Kuullota valkosipuleja ja sipulia oliiviöljyssä, kunnes ne pehmenevät. Lisää pastavesi ja kiehauta.
- Lisää parmesaani ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi ja mausta sitruunankuoriraastella ja -mehulla, mustapippurilla, suolalla ja tuoreella rakuunalla.
- Lisää esikeitetty pasta ja anna kypsyä loppuun kastikkeessa. Lisää viimeisenä pilkottu Viima-graavikirjolohi, sekoita ja tarjoa heti parmesaaniraasteen kanssa.
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 260
Energia 559 kcal
Proteiini 21 g
Hiilihydraatit 55 g
Rasva 27 g
Tyydyttynyt rasva 16 g
Ravintokuitu 4 g
Suola 8.9 g
Sokeri 1 g
Kolesteroli 62 mg
Hyvältä maistui Viima pastassa, vaikka edelleen tästä sarjasta Terva oma suosikkini.