Aurajuusto-kirjolohinyytit Chef Wallinin tapaan

Annoskoko: 4 30 min

Aurajuusto-lohinyytit

AURAJUUSTO-KIRJOLOHINYYTIT MAISTUU KALAN JA SINIHOMEJUUSTON YSTÄVILLE

Aurajuusto-kirjolohinyytit Chef Wallinin tapaan on äärimmäisen maistuva grilliherkku sinihomejuuston ja kalan ystäville. Yllätä siis grillivieraasi tällä takuuvarmalla makuyhdistelmällä. Moni voisi kuvitella, että kirjolohen oma hyvä maku peittyy aurajuuston varjoon, mutta näin ei ole, vaan molemmat tukevat mukavasti toisiaan. Aurajuusto itsessään jakaa mielipiteitä, sillä sitä joko rakastaa tai vihaa.

Aurajuusto-kirjolohinyytit ovat mutkattomia valmistaa eikä niiden tekemiseen mene kuin vartti. Tällä reseptillä onnistuu näppärästi hieman kokemattomampikin kotikokki. Täytteen voi valmistaa jo edellisenä päivänä ja aikaa vapautuu vaikkapa vieraiden tai perheen kanssa seurusteluun. Tässä reseptissä on mukavaa myös se, että grillauksen jälkeen ei tarvitse siivoilla grilliä, sillä kypsennyksessä käytetään leivinpaperia sekä foliota, joilla saa myös ruuasta hyvin mehevää ja kala ei kuivu kokoon. Voit käyttää reseptissä yhtä hyvin joko kirjolohi– tai lohifileetä.

Uudet perunat ja hyvä raikas salaatti vielä nyyttien seuraksi, niin herkullinen ja helppo ateria on valmis. Katso Chef Wallinin reseptivideo ja valmista sen mukana.

Aurajuusto-lohinyytit

Valmistusaineet

  • n. 1 kg Kalaneuvoksen kirjolohifileetä
  • 1 tl suolaa

Smetanatahna:

  • 100 g Aurajuustoa
  • 60 g smetanaa
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 2 tl hunajaa
  • 2 tl sitruunanmehua
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/3 tl suolaa

Aurajuusto-kirjolohinyytit Chef Wallinin tapaan ohje

  1. Suolaa kirjolohifilee ja leikkaa se neljään samankokoiseen palaan.
  2. Nosta kirjolohifileepalat leivinpaperin ja folion päälle. Levitä smetanatahna kirjolohifileepalojen päälle ja nosta nyytit grilliin noin 250 asteeseen 15 minuutiksi. Jätä nyytit auki, jos haluat paahteisuutta
  3. Koristele kevätsipulilla ja sitruunalla. Nauti uusien perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.
  4. Huom! Jos haluat aurajuuston paahtuvan enemmän, niin jätä nyytit auki.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 301

Energia 580 kcal

Proteiini 56 g

Hiilihydraatit 3 g

Rasva 38 g

Tyydyttynyt rasva 12 g

Ravintokuitu 0 g

Suola 15.1 g

Sokeri 0 g

Kolesteroli 180 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *