Sinappisilakka ja uudet perunat

Annoskoko: 4

Sinappisilakka ja uudet perunat resepti Kalaneuvos

Sinappisilakka ja uudet perunat – maukas kesäinen makupari

Kalaneuvoksen sinappisilakka on käyttövalmis kalavalmiste, joka maistuu niin leivän kuin perunoidenkin kanssa. Keitä sinappisilakalle kaveriksi uudet perunat ja kesäinen ateria on valmis! Toki nämä maukkaat silakat maistuvat myös talviaikaan varastoperunoiden kanssa tarjoiltuna. Kun varaat lisukkeeksi vielä raikasta salaattia on täydellinen ja erittäin helppo ateria valmis!

Sinappisilakka haastaa sillin

Kalaneuvoksen valmis sinappisilakkafilee silakkamarinadi maistuu ruokapöydässä sillin tilalla. Sinappinen marinadi maistuu erityisesti sinappisillin ystäville. Tarjoile sinappisilakan kanssa keitettyjä perunoita tai vaikka tuoretta ruisleipää. Sinappisilakka sopii moneen tilanteeseen, näistä maukkaista kalafileistä valmistaisit herkulliset leivät esimerkiksi vappupäivän piknikille, alkupalaleivät joulupöytään tai voit nauttia sen kesäisenä ateriana laiturin nokassa uusien perunoiden kera.

Kalaneuvoksen sinappisilakkafilee valmistetaan Selkämerestä vastuullisesti pyydetystä MSC-sertifioidusta kalasta. Valmistamme herkulliset marinadimme Turussa Martin Kalan tuotantolaitoksessa, joka on yksi Suomen merkittävimmistä silakkafileen valmistajista. Olemme panostaneet voimakkaasti silakkafileen tuotantoteknologiaan ja näin nostaneet silakkafileen laadun huippuunsa. Suomalaisen nahattoman silakkafileen (66 %) lisäksi marinadissa on vettä, etikkaa, taidolla maustettua sinappikastiketta, sokeria, kurkumaa ja suolaa.

Silakka – sillin vähärasvainen sisarkala

Silakka on sillin Itämeressä elävä alalaji eli maantieteellinen rotu. Silakka ja silli ovat siis samaa lajia. Käytännössä silli ja silakka erotetaan kaupallisessa mielessä Suomen virallisten määräysten mukaan siten, että vain yli 10 painoprosenttia rasvaa sisältävästä sillistä saa käyttää sillin nimeä ja vähärasvainen kala on kaupattava silakkana.

Silakka on määrältään ja arvoltaan tärkein saaliskalamme. Nykyisin tärkein pyyntimuoto on troolaus, jonka ohella harjoitetaan kutuaikaan rysäpyyntiä ja jonkin verran myös verkkokalastusta. Vuotuinen silakkasaalis on Suomessa noin 100 miljoonaa kiloa, josta yli puolet käytetään rehuna esimerkiksi kirjolohen kasvattamoissa.

Silakan ravintoarvo on erinomainen ja sen käyttömahdollisuudet ovat varsin monipuoliset. Silakka on rasvainen kala, joskin rasvapitoisuus vaihtelee ravintotilanteesta ja vuodenajasta riippuen. Silakasta saat elimistölle välttämättömiä rasvahappoja, proteiinia, D-vitamiinia sekä mm. sinkkiä ja kalsiumia. Silakka sisältää muiden rasvaisten kalojen tapaan runsaasti hyviä omega-3-rasvahappoja. Eikosapentaeenihappo (EPA) edistää sydämen terveyttä ja voi suojata myös allergioilta. Dokosaheksaeenihappo (DHA) osallistuu hermoston kehitykseen ja toimintaan sekä näöntarkkuuden ylläpitämiseen. Välttämättömät rasvahapot ovat erityisen tärkeitä mm. aivojen, keskushermoston ja näkökyvyn kehitykselle. Kalan rasvoilla arvellaan olevan myös mielialaa parantava vaikutus.

Valmistusaineet

600 g Kalaneuvos Sinappisilakkafileemarinadia
400 g uusia perunoita
suolaa
tilliä
voita

Sinappisilakka ja uudet perunat ohje

  1. Keitä uudet perunat kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä n. 20-30 minuuttia.
  2. Kaada keitinvesi pois, lisää tillinoksat kattilaan ja sekoita kevyesti.
  3. Laita kansi kiinni ja anna maustua vielä n. 10 minuuttia.
  4. Annostele perunat lautaselle ja sipaise lautasen reunaan voita.
  5. Sinappisilakkafileemarinadi on valmista tarjoiltavaksi sellaisenaan.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

wave