Silakkapihvit

Annoskoko: 4

Arvio:

5

Silakkapihvit resepti Kalaneuvos

Silakkapihvit ovat arkiruokien aatelia

Rapeat silakkapihvit lienevät jokaiselle tuttu ja lapsuuden muistoja herättelevä arkiruoka. Yleisimmin perunamuusin kanssa tarjottava herkku on simppelisti arkiruokien aatelia. Voissa paistettujen silakkafileiden tuoksu herauttaa välittömästi veden kielelle ja silakkapihvit ovat helposti valmistuva arkiruoka. Silakkapihvien rapeuden takaa pihvien pyöräyttäminen ruisjauhoissa. Pinnan kauniin kullanruskea väri loihditaan puolestaan paistamalla pihvit pannulla aidossa voissa. Silakkapihvejä tulee paistaa maltilla molemmin puolin, turhaa kääntämistä välttäen, jotta ne eivät hajoa pannulle. Vähärasvaisempi ja näppärä tapa valmistaa silakkapihvit on paistaa niitä uunissa noin vartin ajan.

Silakkafileiden maustamiseen ei vaadita sen suurempia kikkailuja. Silakka ei juuri muuta seurakseen kaipaa kuin suolaa, valkopippuria, tilliä, valkosipulia ja ripauksen sitruunan mehua. Enemmän raikkautta ja täyteläisyyttä silakkapihveihin saa täyttämällä ne esimerkiksi ruohosipulilla maustetulla tuorejuustolla. Myös muita yrttejä, kuten basilikaa, voi mainiosti käyttää pihvien täytteessä tuomaan uudenlaisia makuja silakan kaveriksi. Silakkapihvien leivitykseen sopivat parhaiten ruis- ja korppujauhot, mutta gluteenittomatkin vaihtoehdot, kuten tattari- ja mantelijauhot, käyvät mainiosti tähän tarkoitukseen. Paras lisuke kullanruskeille pihveille on eittämättä perunamuusi, mieluiten tietysti itse tehty. Aterian voi kruunata vielä kylmällä, yrteillä maustetulla kermaviilikastikkeella. Maukas kastike syntyy nopeasti sekoittamalla kermaviiliin tilliä ja ruohosipulia sekä hieman suolaa, sokeria, sinappia ja etikkaa. Tämä herkullisen makuinen, rapea arkiruoka maistuu takuulla jokaiselle ruokailijalle.

Silakka on edullinen ja monipuolinen ruokakala

Yksi suomalaisten suosikkikaloista on silakka. Joka syksy ympäri Suomea järjestettävät silakkamarkkinat kertovat jo tämän ravinteikkaan ruokakalan suosiosta. Edullisen hintansa lisäksi kannattaa silakkaa ostaa jo ihan vain sen ravintoarvojen vuoksi, sillä se sisältää muiden kalojen tavoin monia hyödyllisiä vitamiineja ja hivenaineita, kuten EPA-rasvahappoja, kalsiumia, fosforia sekä D-vitamiinia. Itämeren oma herkku on myös ekologinen valinta ruokalautaselle. Meidän silakkamme pyydetään Selkä- ja Saaristomereltä ja silakkatuotevalikoimamme sisältyy kokonaisia silakoita, silakkafileitä sekä eri tavoin maustettuja, sellaisenaan käyttövalmiita silakkamarinadeja, kuten esimerkiksi valkosipuli- ja sinappisilakkaa. Tätä perinteistä ruokakalaa sopii herkutella monissa eri muodoissa. Silakka taipuu niin suolaukseen, savustamiseen kuin hiillostamiseen, Ruotsin perinneherkkua eli bakteerikäymisellä valmistettua hapansilakkaa unohtamatta. Monikäyttöisestä ruokakalasta valmistuu silakkapihvien lisäksi monen monta helppoa arkiruokaa, muun muassa silakkaburgerit sekä näppärät vuokasilakkarullat.

Valmistusaineet

500 g Kalaneuvos silakkafileitä
2 tl suolaa
½ tl valkopippuria
2 rkl sitruunamehua
6 rkl tuoretta tilliä
3 valkosipulia

pinnalle:
1 dl ruis- tai korppujahoja

paistamiseen:
voita

Silakkapihvit ohje

  1. Asettele puolet fileistä leivinpaperille nahkapuoli alaspäin.
  2. Mausta fileet suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Levitä päälle tillisilppu ja hienonnettu valkosipuli.
  3. Asettele loput fileet jo maustettujen päälle nahkapuoli ylöspäin.
  4. Kaada ruis- tai korppujauhot lautaselle. Leivitä silakkapihvit jauhossa molemmin puolin.
  5. Kuumenna voi pannulla. Paista pihvit hitaasti kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoile silakkapihvit perunamuusin kanssa.

Vinkki: Maukas kylmä kastike syntyy nopeasti sekoittamalla kermaviiliin tilliä ja ruohosipulia sekä hieman suolaa, sokeria, sinappia ja etikkaa.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Kommentit

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

wave