Silakkapihvit

Annoskoko: 4

Silakkapihvit Kalaneuvos

Valmistusaineet

500 g silakkafileetä
2 tl suolaa
½ tl valkopippuria
2-3 rkl sitruunamehua
6 rkl tuoretta tilliä
3 valkosipulia

pinnalle:
1 dl ruis- tai korppujahoja

paistamiseen:
voita

Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Tee näin

1. Asettele puolet fileistä leivinpaperille nahkapuoli alaspäin.

2. Mausta fileet suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Levitä päälle tillisilppu ja hienonnettu valkosipuli.

3. Asettele loput fileet jo maustettujen päälle nahkapuoli ylöspäin.

4. Kaada ruis- tai korppujauhot lautaselle. Leivitä silakkapihvit jauhossa molemmin puolin.

5. Kuumenna voi pannulla. Paista pihvit hitaasti kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoile silakkapihvit perunamuusin kanssa.

Vinkki: Maukas kylmä kastike syntyy nopeasti sekoittamalla kermaviiliin tilliä ja ruohosipulia sekä hieman suolaa, sokeria, sinappia ja etikkaa.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu