Savupippurimakrillisalaatti

Annoskoko: 4

Savupippurimakrillisalaatti resepti Kalaneuvos

Valmistusaineet

1 pkt (n. 240 g) Kalaneuvos savupippurimakrillifileetä
1 dl belugalinssejä
200 g liilaa lehtikaalia
1 Cosmopolitan-salaatti
250 g erivärisiä kirsikkatomaatteja
1 iso punainen omena
150 g sokeriherneen palkoja
50 g kapriksia

krutongit:
2-3 palaa maalaisleipää
3 rkl öljyä
1 iso valkosipulinkynsi
1 luomusitruunan raastettu kuori

punajuurikastike:
1 pieni kypsä punajuuri
1 tlk ranskankermaa (18 %)
2-3 tl piparjuuritahnaa
ripaus suolaa ja pippuria

Savupippurimakrillisalaatti ohje

  1. Valmista ensin krutongit. Revi tai leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista siinä leipäpaloja, kunnes ne ovat rapeita.
  2. Alenna lämpöä ja raasta joukkoon valkosipuli sekä sitruunankuori. Sekoita ja paista vielä hetki. Kaada krutongit talouspaperin päälle odottamaan.
  3. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta hyvin. Huuhtele lehtikaalit, poista kova lehtiruoti ja suikaloi kaali. Suikaloi myös Cosmopolitan-salaatti.
  4. Leikkaa tomaatit puoliksi ja poista siemenet, kuutioi tomaatin liha. Kuutioi omena kuorineen. Huuhtele herneenpalot ja leikkaa ne vinoittain viipaleiksi.
  5. Kokoa salaatti kulhoon kerroksittain. Lisää lopuksi paloiteltu makrilli, kaprikset sekä krutongit.
  6. Raasta punajuuri kulhoon ja sekoita joukkoon ranskankerma sekä piparjuuritahna. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa kastike salaatin kanssa.

Huom: Kuvassa makrillinnahka on koristeena, eikä sitä ole tarkoitettu syötäväksi. Irrota nahka ennen makrillin lisäämistä salaattiin.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

wave