Savukirjolohiburgeri

Annoskoko: 4

Kalahampurilainen resepti Kalaneuvos

Kalahampurilainen – resepti Arto Rastaalta

Kalahampurilainen ei ole koskaan pois muodista. Jos mauttomat ja epäterveelliset perusburgerit alkavat jo maistumaan puulta, niin kannattaa kokeilla tätä Arto Rastaan hampurilaisreseptiä. Vaikka tässäkin reseptissä käytetään muun muassa majoneesia, niin savukirjolohi ja avokado ovat terveellisempiä rasvan lähteitä kuin esimerkiksi jauheliha. Reseptistä voi valmistaa pikaisemman version samalle illalle tai sitten voit tavoitella täydellistä makuelämystä pitämällä kurkku- ja punasipuliviipaleita yön yli maustumassa. Älä kuitenkaan säikähdä, sillä itse hampurilaisen kasaaminen on hyvinkin yksinkertainen ja nopea operaatio. Se onnistuu varmasti täysin kokemattomaltakin kotikokilta. Olemme lisänneet tähän reseptin yhteyteen videon, jota seuraamalla keittiössä vaikkapa älypuhelimellasi onnistut varmasti.

Kalahampurilainen sisältää proteiinia ja hyviä rasvoja

Lämminsavukirjolohi on oiva pääraaka-aine hampurilaiseen, koska se sisältää perinteistä lohta vähemmän rasvaa. Tällöin kokonaisuudesta ei avokadon ja majoneesin kanssakaan tule liian rasvaisen makuinen ja saahan burgerissa hieman esimerkiksi kasviskeittoa enemmän rasvaa maussa ollakin. Monesti perinteisen hampurilaisen ongelma on se, että esimerkiksi kesähelteellä se ei oikein maistu rasvaisuutensa vuoksi. Kalahampurilaisessa ei tätä ongelmaa samalla tavoin ole. Tämä lohiburgeriresepti sopii nautiskeluhetkeen myös tiukempaa ruokavaliota noudattavalle. Annoksessa on hyviä rasvoja, paljon proteiinia sekä kasviksia. Tutkimuksemme mukaan kala on suomalaisten suosikki proteiinin lähde kaikista yleisistä raaka-aineista.

Raikas salaatti, kurkku ja sitruuna leikkaavat rasvan makua, jolloin hampurilainen suorastaan sulaa suussa. Tomaattiviipaleet ja tuore tilli täydentävät makunautinnon. Lämminsavukirjolohessa on miellyttävä savun maku. Jos haluat annokseen vielä enemmän savuaromia, niin voit toki tuunata reseptiä esimerkiksi korvaamalla majoneesin savuviskistä valmistetulla kastikkeella. Reseptiä ei ole pakko noudattaa orjallisesti, vaan voit kokeilla erilaisia lisäkkeitä tuomaan vaihtelua makuihin.

Sämpylät ovat hampurilaisen lattia ja katto, joten ne kannattaa valita huolella. Kannattaa suosia riittävän isoja sämpylöitä, jotta hampurilaisen syöminen onnistuu vaikkapa ilman haarukkaa ja veistä helposti käsiä sotkematta. Hyvinvarustetuista ruokakaupoista on nykyään onneksi saatavilla laadukkaita isoja hampurilaissämpylöitä tai jos olet valmistamassa oikein gourmet-versiota tästä purilaisesta, niin voit toki leipoa sämpylät itsekin alusta asti. Jos haluat kokeilla italialaisia tai thaimaalaisia makuja burgereissa, niin kannattaa tutustua silakkaburgeri resepteihimme.

Herkullisia ruokailuhetkiä!

Valmistusaineet

4 hampurilaissämpylää
400 g savukirjolohta tai savukirjolohifilee
¼ kurkku
1 punasipuli
1 avokado
½ sitruunan mehu
majoneesia
1 tomaatti
salaattia
tuoretta tilliä
suolaa
mustapippuria

lisäksi:
1 dl vettä
½ dl sokeria
¼ dl väkiviinaetikkaa

Savukirjolohiburgeri ohje

  1. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka.
  2. Leikkaa kurkku ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja lisää liemeen. Anna maustua vähintään pari tuntia, mieluiten yön yli suljetussa purkissa.
  3. Halkaise avokado, poista siemen ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Murskaa haarukalla, lisää sitruunanmehu ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  4. Paahda hampurilaissämpylät pannulla tai uunissa.
  5. Leikkaa kirjolohesta neljä isohkoa palaa ja lämmitä niitäkin hetki uunissa.
  6. Kokoa hampurilainen laittamalla ensin pohjalle majoneesi, sitten salaatti, tomaatit, kurkut sekä sipulit, kirjolohi, avokado ja lopuksi tilliä.
  7. Nosta majoneesilla voideltu kansi päälle ja nauti.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Kommentit

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

wave