Poke bowl kylmäsavukirjolohesta

Annoskoko: 4

Poke bowl resepti Kalaneuvos

Poke bowl – havajilainen arkiruoka kylmäsavukirjolohesta

Poke bowl kylmäsavukirjolohesta valmistuu kotimaisista raaka-aineista ja makumaailma on suomalaisen suuhun sopiva. Ohrasuurimot, tuore porkkana, kurkku, makeat herneet, kananmuna sekä raikas sitruunainen kastike muodostavat kylmäsavukirjolohen kanssa tasapainoisen kokonaisuuden. Poke bowl on kotoisin Havajilta ja alunperin sen pääraaka-aineena on käytetty raakaa, marinoitua tonnikalaa. Nykyään poke bowl nimikkeellä löytyy internetistä runsaasti erilaisia reseptejä, jotka saattavat sisältää lohta, broilerinlihaa tai tofua eli soijamaitojuustoa. Yhteistä kaikilla poke bowleilla on kulhomainen tarjoiluastia ja helposti suuhun haarukoitavat ainekset.

Tämä ruoka on helppo valmistaa vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi odottamaan ja napata aamulla mukaan töihin. Ruoan valmistukseen kuluu vain noin parikymmentä minuuttia, jopa vähemmänkin, jos sinulla on esimerkiksi ohrasuurimot jo valmiiksi keitettyinä. Poke bowl täyttää vatsan takuuvarmasti ja pitää mielen ja ajatuksen virkeänä loppupäivän. Voit seurata reseptivideota alta ja valmistaa poke bowlin helposti tällä reseptillä.

Kylmäsavukirjolohi sopii raaka-aineeksi niin arkeen kuin juhlaan

Kylmäsavukirjolohi on varmasti monille tuttu raaka-aine juhlapöydässä, mutta se soveltuu hyvin myös arkiruokiin tuomaan makua ja ravinteikkuutta. Kalaneuvoksen kylmäsavukirjolohi tuotetaan Suomessa vastuullisesti, laadukkaasti ja ympäristön hyvinvointi huomioonottaen. Kylmäsavukirjolohi sisältää runsaasti proteiinia, pehmeää rasvaa, D-vitamiinia sekä välttämättömiä omega-3-rasvahappoja.

Kylmäsavukirjolohta löytyy kaupoista sekä kokonaisena fileenä, että filee valmiiksi siivutettuina. Ruoanlaitossa on hyvä huomioida, että kylmäsavukirjolohi on runsassuolainen ja siksi siitä valmistettuihin ruokiin ei useinkaan tarvitse lisätä suolaa. Ravitsevan arkiruoan saa koottua yhdistämällä kylmäsavustettua kirjolohta miedolta maistuviin ja vähäsuolaisiin raaka-aineisiin. Pikainen näläntaltuttaja on ruisleipäsiivu tuorejuustolla, kasviksilla ja siivulla kylmäsavukirjolohifileetä!

Kulhoruoka taipuu moneen makuun

Kulhoruoka on siitä erinomainen ruoka, että sen voi valmistaa lähes mistä raaka-aineista tahansa. Kokeile kylmäsavukirjolohen tilalla esimerkiksi Kalaneuvoksen lämminsavukirjolohta tai vaikka edelliseltä aterialta ylijäänyttä jäähdytettyä uunilohta. Kulhoruokaa voi varioida muutenkin esimerkiksi sesongissa olevia raaka-aineita käyttämällä. Vaihda ohrasuurimot esimerkiksi paahdettua bataattiin, keitettyyn pastaan, kvinoaan tai mustaa riisiin. Kulhoruoka on myös erinomainen jääkaapin tyhjennysruoka, sillä siihen voi käyttää edellisen päivän tähteitä, kuten uunijuureksia ja salaattia. Kastikkeeksi kulhoruoalle sopivat hyvin myös valmiit salaatinkastikkeet, quacamole tai vaikka kikherneistä valmistettu hummus.

Millainen on sinun unelmiesi poke bowl? Voit jättää kommentit ja arviot reseptistä alle!

Valmistusaineet

3 dl ohrasuurimoita
1 kasvisliemikuutio
6 dl vettä
4 kananmunaa
2 porkkanaa
200 g kurkkua
2 dl herneitä
½ dl tuoretta tilliä
200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta siivuina
½ sitruuna
2 rkl auringonkukansiemeniä

sitruunainen kastike:
100 g kaurafraichea
1 tl sinappia
1 dl tuoretta tilliä
1 tl sitruunanmehua
½ tl rouhittua mustapippuria

Poke bowl kylmäsavukirjolohesta ohje

  1. Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä paketin ohjeen mukaan, jäähdytä. Keitä kananmunia 8 minuuttia.
  2. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi, leikkaa kurkku kuutioiksi. Kypsennä pakasteherneitä mikrossa paketin ohjeen mukaan, jäähdytä.
  3. Valmista kastike sekoittamalla fraichen joukkoon sinappi, tilli silputtuna ja mausteet.
  4. Jaa ohrasuurimot neljään annoskulhoon. Kuori kananmunat, puolita ne ja laita suurimoiden päälle.
  5. Jaa kasvikset ja tillisilppua kulhoihin ohrasuurimoiden päälle ja pyörittele kylmäsavukirjolohesta halutessasi ruusukkeet.
  6. Viimeistele annokset lusikallisella kastiketta, sitruunaviipaleilla ja siemenillä.

Vinkki! Jos kaupastasi ei löydy kaurapohjaista Fraichea (esim. Yosa tai Oatly), voit käyttää maitopohjaista vaihtoehtoa, esimerkiksi kermaviiliä tai ruokarahkaa.

Yhteistyössä Elixirin, Sydänliiton ja Muurlan kanssa.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

wave