Paneroitu lohi

Annoskoko: 4

paneroitu lohi resepti Kalaneuvos

Paneroitu lohi – arjen pelastava kalaresepti

Paneroitu lohi eli leivitetyt lohifileet ovat arjen kalaruoka kätevimmästä päästä. Tällä reseptillä pelastat kiireisen arki-illan pulman kun kalaruokaa tekisi mieli ja tai , mutta et jaksa tai halua lähteä kokkaamaan monimutkaisia reseptejä pitkine kypsennysaikoineen. Käsistään kätevä kokki valmistaa tämän perusruoan 15-20 minuutissa. Leivitetty kala maistuu yleensä myös koko perheelle, vaikka joukossa olisi joku kalaruokia vieroksuvampi henkilö. Siksi paneroidut kalaruoat ovat kätevä tapa täyttää viikoittaista muutaman kala-aterian syöntisuosituskiintiötä. Rapea ja rasvainen pinta piilottaa sisäänsä kaikki kalasta saatavat tärkeät ravintoaineet. Vaikka panerointi ei olekaan valmistustekniikoista se terveellisin, niin kalan hyvät ravintoarvot tulee tässä ruoassa hotkittua sen kummemmin asiaa huomioimatta.

Lohi leivitetään jauhoilla ja kananmunalla

Lohifileepalojen leivittäminen on todella nopea operaatio. Tässä reseptissä käytetään spelttivehnäjauhoja, pankojauhoja ja kananmunaa leivittämiseen. Voit myös käyttää muitakin soveltuvia jauhoja panerointiin – riippuen siitä, mitä kuiva-ainekaapeistasi sattuu kokkaushetkellä löytymään. Lohifilee leikataan isoiksi paloiksi ja sen jälkeen ne pyöräytetään kolmessa eri jauhoja ja kananmunaa sisältävässä astiassa. Voit myös käyttää Kalaneuvoksen kirjolohta Valmiiksi kuumennetulla pannulla paisteaen leivitetyt lohifileepalat kypsyvät alle viidessä minuutissa. Kaunis kullanruskeaa väri houkuttelee syömään ruokaisat kalat nopeasti.

Leivitetty lohi ja hernehummus ovat oiva makupari

Annoksen kumppaniksi valmistetaan tässä reseptissä hernehummus, joka syntyy maukkaimmillaan kesäaikaan tuoreista herneistä ja kikherneistä, mutta myös pakasteherneet ajavat asiansa talvikaudella. Hummus tuo tähän eurooppalaistyyliseen ruokaan tuulahduksen lähi-idän keittiön pehmeää makua. Tuoreet yrtit tuovat pikanttia makua hummukseen ja sitä voi käyttää joko dippinä tai valmiiksi lautaselle annosteltuna lisukkeena. Lautaselle kannattaa raikastukseksi valmistaa myös salaatti. Näin ruoasta syntyy terveellinen ja kauniin värikäs kokonaisuus. Mikäli ruokapöydässä on vaikkapa urheilevia, kasvavia nuorukaisia, voi annokseen toki lisätä vaikka hieman perunaa tai riisiä. Aikuiselle tämä noin 500 kilokalorin annos (neljännes reseptistä) riittää illalliseksi vallan mainiosti ilman lisähiilihydraattejakin. Kahden hengen taloudessa kaksi annosta voi laittaa jääkaappiin odottamaan vaikkapa seuraavan päivän lounasevääksi.

Mikäli tämä annos vie kielesi mennessään, suosittelemme kokeilemaan reseptipankistamme saman tyylisistä resepteistä esimerkiksi itse valmistettuja silakkakalapuikkoja tai rapsakoita silakkapihvejä.

Valmistusaineet

500 g Kalaneuvos lohifileetä (mielellään niskapala)
2 dl spelttivehnäjauhoja
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 kananmunaa
2 dl pankojauhoja
2 rkl rypsiöljyä (paistamiseen)

hernehummus:
2 dl kikherneitä valutettuina
3 dl herneitä (myös pakasteherneet käyvät)
3 tl tahinia
1 dl oliiviöljyä
1 iso valkosipulinkynsi
½ tl jauhettua juustokuminaa
1 tl korianterinsiemeniä
n. 1 tl merisuolahiutaleita
1 rkl sitruunanmehua
½ ruukkua tilliä
½ ruukkua rucolaa

Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Tee näin

  1. Valmista ensin hernehummus. Aja kaikki aineet sekaisin monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
  2. Pyyhi kalan pinta kuivaksi ja leikkaa nahka pois. Paloittele lohipala kuuteen osaan.
  3. Mittaa syville lautasille yhteen vehnäjauhot, joihin on sekoitettu mausteet, toiselle kananmunat ja kolmanteen pankojauhot. Vatkaa munien rakenne rikki haarukalla.
  4. Kaada paistinpannulle noin 1 cm kerros öljyä ja kuumenna keskilämmöllä. Kasta lohipalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi pankojauhoissa.
  5. Paista pannulla molemmin puolin yhteensä noin neljä minuuttia, kunnes kalapalat ovat mehevän kypsiä. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja tarjoa hernehummuksen ja vihreän vinegrettisalaatin kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.