Paistettu taimen

Annoskoko: 4 30 min

Paistettu taimen

Paistettu taimen pannulla parsan kera – keväinen resepti

Paistettu taimen pannulla on keväinen resepti herkullisesta taimenesta ja keväisestä parsasta. Reseptin voi hyvin valmistaa myös grillissä kesäkaudella! Parsakausi on parhaimmillaan huhtikuusta juhannukseen, joten tämä resepti sopii erityisen hyvin kevääseen. Parsoista kannattaa katkaista puunmakuinen tyvi pois käsin. Paistetun taimenen kanssa tässä reseptissä valmistetaan sitruunalla ja parmesan-juustolastuilla maustetut parsat. Sitruuna toimii taimenen kanssa hyvänä makuparina – kuten muidenkin kalojen kanssa erinomaisesti. Kannattaa paistaa sitruunan puolikasta hetki pannulla, jotta siitä puristettavan sitruunan mehun maku hieman lempeytyy. Juusto tuo täyteläistä makua annokseen parsapedin päälle ripoteltuna.

Valmistusaineet

sitruunaparsat:

  • 500 g parsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sormisuolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 80 g salaattisekoitusta
  • 1/2 dl parmesan-juustoa lastuina

Paistettu taimen ohje

  1. Pyyhi kalafile puhtaaksi ja leikkaa se annospaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Huuhtele parsat ja katkaise pois kova kanta.
  3. Pyöräytä parsat öljyssä ja paista ne rapsakan kypsiksi parilapannulla tai grillissä.
  4. Mausta parsat suolalla ja pippurilla.
  5. Paista myös puolikkaan sitrunan leikkauspintaa hetki pannulla.
  6. Levitä salaattisekoitus lautaselle ja laita parsat päälle.
  7. Valuta pinnalle sitruunamehua paistetusta sitruunasta.
  8. Paista taimenet pannulla voi-öljyseoksessa ensin nahkapuoli alaspäin noin minuutin verran.
  9. Käännä ympäri ja paista vielä hetki, kunnes kala on mehevän kypsää.
  10. Aseta salaatin päälle paistetetut taimenet ja höylää koristeeksi parmesaanijuustolastuja.

Vinkki: sitruunan nopea paistaminen lempeyttää sitruunan makua.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 333 g

Energia 401 kcal

Proteiini 36 g

Hiilihydraatit 3 g

Rasva 23 g

Tyydyttynyt rasva 7 g

Ravintokuitu 5 g

Suola 1.4 g

Sokeri 3 g

Kolesteroli 109 mg