Kirjolohifileepalat mausteöljyssä

Annoskoko: 4 20 min

Kalaneuvos

Kirjolohifileepalat mausteöljyssä – uutuustuotteet kesään Kalaneuvokselta

Kalaneuvoksen käyttövalmiit kirjolohifileepalat mausteöljyssä ovat helppo ja herkullinen ruoka kotikeittiöön tai vaikkapa kesämökille grillattavaksi. Kalaneuvoksen kirjolohifileepalat ovat ruodottomia ja valmiiksi maustettuja. Sinun tehtäväksesi jää vain niiden nopea ja helppo kypsentäminen haluamallasi tavalla. Voit kypsentää fileepalat sellaisenaan uunissa tai muotoilla niistä medaljonkeja ja paistaa ne kypsiksi uunissa, paistinpannulla tai grillissä. Erityisen meheviksi fileepalat kypsennät laittamalla ne yksitellen folion sisälle tai päälle paistumaan joko uuniin tai grilliin. Tässä on oiva tuote kalan grillausta ajatellen kesään tai nopeasti kypsennettäväksi, mutta terveelliseksi ruoaksi kiireiseen arkeen kotikeittiössä kypsennettynä! Öljyä et näiden fileepalojen kypsennykseen tarvitse, sillä niiden oma mausteöljy toimii tässä tehtävässä hyvin.

Kalaneuvoksen kirjolohifileepaloja on nyt saatavilla kahta eri makuvaihtoehtoa hyvin varustetuissa ruokakaupoissa; yrttimausteöljyllä marinoidut fileepalat sopivat hienostuneeseen, klassiseen makuun ja lime-chilimausteöljyllä marinoidut fileepalat taas maistuvat mausteisemman ruoan ystäville.

Kirjolohifileepalojen kypsennysvaihtoehdot:

  • Pannulla: Paista kypsäksi pannulla noin 5 min molemmilta puolilta
  • Uunissa: Paista uunissa noin 15 min 200 asteessa
  • Grillissä: Grillaa alumiinifolion päällä kypsäksi noin 10-15 min

Kirjolohifileepalat yrttimausteöljyllä – kypsennysvalmis kalavalmiste yrttien ystäville

Yrttimausteöljyllä marinoiduissa kirjolohifileepaloissa maistuvat muun muassa valkosipuli ja tuore timjami. Fileepalojen maku on mausteöljyn ansiosta melko voimakas, joten lisuke annokseen voi olla miedon makuinen. Kokeile näiden kirjolohifileepalojen lisukkeena esimerkiksi sitruunaista risottoa, raikasta salaattia, uunikasviksia, höyrytettyä parsakaalia tai vaikka keväistä paahdettua parsaa. Kastikkeeksi yrttimausteöljyllä marinoiduille kirjolohifileepaloille sopii maukas hollandaise, raikas ranskankermakastike tai täyteläinen majoneesi.

Kirjolohifileepalat lime-chilimausteöljyllä – kypsentämistä vaille valmis kalatuote mausteiseen makuun

Kirjolohifileepalat lime-chilimausteöljyllä maistuvat miedosti chililtä ja korianterilta ja maussa on myös häivähdys limesitruunaa. Lime-chilimausteöljyllä marinoitujen kalafileepalojen lisukkeeksi sopivat hyvin meksikolaisen keittiön raaka-aineet. Näitä ovat esimerkiksi keitetty riisi, avokado, vihreä salaatti ja rapeaksi paistetut perunat. Kokeile kastikkeeksi valkosipulimajoneesia eli aiolia, paprikajauheella ja chilillä maustettua ranskankermaa, paprikaista romesco-kastiketta tai tulista salsaa.

Kirjolohifileepalat dynossa
Kirjolohifileepalat lime-chilimausteöljyssä myyntipakkauksessaan
Yrttimarinoidut kirjolohifileepalat dynossa
Kirjolohifileepalat yrttimausteöljyssä myyntipakkauksessaan

Löydät kirjolohifileepalat mausteöljyissä kaupan kalajalostehyllystä yllä näkyvän kuvan mukaisiin mustiin rasioihin pakattuna. Tuotetarrasta näet, kummasta mausteöljyseoksesta on kyse. Yhdessä pakkauksessa on neljä noin 130 gramman fileepalaa, eli yhdessä rasiassa on syötävää 2-4:lle hengelle, riippuen muiden lisukkeiden määrästä pöydässä ja ruokailijoiden nälän asteesta.

Valmistusaineet

paistetut kirjolohifileepalat yrttimausteöljyllä
1 pkt Kalaneuvos kirjolohifileepaloja yrttimausteöljyllä
foliota
paahdettua parsaa (4:lle)
1 nippu vihreää parsaa
suolaa
öljyä
1 sitruuna
 
kirjolohimedaljongit lime-chilimausteöljyllä
1 pkt Kalaneuvos kirjolohifileepaloja lime-chilimausteöljyllä
4 rkl valmista aiolia
rapeat uuniperunat (4:lle)
600 g perunoita (jauhoinen lajike)
öljyä
suolaa

Kirjolohifileepalat mausteöljyssä ohje

Paistetut kirjolohifileepalat yrttimausteöljyllä ja paahdettua parsaa:

  1. Leikkaa foliosta neljä isoa palaa
  2. Laita kalapalat foliopalojen keskelle nahkapuoli alaspäin
  3. Taittele foliot tiukiksi nyyteiksi ja kypsennä grillissä 10-15 min tai 200 asteessa uunissa noin 15 min
  4. Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista päistä
  5. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta – heitä puumainen kantaosa pois
  6. Laita parsat uunivuokaan ja ripottele niille suolaa ja sivele päälle öljyä
  7. Kypsennä parsat uunissa 200 asteessa noin 15 min tai grillissä oman maun mukaan
  8. Pirskottele kypsille parsoille sitruunanmehua, tarjoile heti

Kirjolohimedaljongit lime-chilimausteöljyllä ja rapeat uuniperunat:

  1. Leikkaa fileepalat pituussuunnassa puoliksi nahkaan saakka ja taita medaljongeiksi
  2. Paista medaljongit kuumalla parilapannulla tai grillissä noin 3 min per puoli
  3. Jos paistat kalamedaljongit grillissä laita ne folion päälle paistumaan, näin vältät niiden hajoamisen grilliin
  4. Tarjoile medaljongit esimerkiksi rapeiden uuniperunoiden ja aiolin kanssa
  5. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla
  6. Leikkaa kuorelliset perunat pituussuunnassa puoliksi ja laita uunivuokaan
  7. Sivele perunoille öljyä ja ripottele pinnalle suolaa
  8. Paista perunoita 200 asteessa noin 30 min, kunnes perunat ovat saaneet kauniin värin ja ovat pehmenneet
  9. Tarjoile kalan lisukkeena
Takaisin resepteihin Tulosta sivu

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.