Kirjolohi-kasviscurry 

Annoskoko: 4

Kirjolohi-kasviscurry Kalaneuvos

Valmistusaineet

600 g Kalaneuvos tuore kirjolohifileetä
2 valkosipulinkynttä
300 g bataattia
400 g kukkakaalia
2 cm pala tuoretta inkivääriä
1 tl korianterin siemeniä tai jauhettua korianteria
2 rkl öljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl sinapinsiemeniä
½ tl kurkumaa
200 ml kookosmaitoa
200 g paseerattua tomaattia
3 dl vettä
1,5 tl suolaa

koristeeksi:
10 lehteä tuoretta thaibasilikaa
1 tuore chili

lisäksi:
7 dl vettä
3 dl riisi-viljaseosta
½ tl suolaa

Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Tee näin

  1. Laita lisäkeriisin vesi kiehumaan. Lisää riisiseos ja suola kiehuvaan veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan (noin 20 minuuttia). Aloita samalla curryn valmistus: poista kirjolohesta ruodot ja nahka ja leikkaa parin sentin kuutioiksi.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori bataatti ja leikkaa se parin sentin paloiksi. Lohko kukkakaali myös parin sentin suupaloiksi ja raasta inkivääri.
  3. Hienonna korianterin siemenet morttelissa, jos et käytä valmista jauhetta. Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa ja lisää joukkoon valkosipuli, raastettu inkivääri sekä mausteet. Kuullota hetken ajan, mutta varo polttamasta mausteita
  4. Lisää kattilaan paseerattu tomaatti, vesi ja bataattikuutiot ja keitä 10 min. Lisää lohipalat, kukkakaalit ja kookosmaito ja hauduta muutama minuutti. Mausta suolalla. Koristele tuoreella thaibasilikalla ja chiliviipaleilla.

Vinkki: Voit korvata jauhetun korianterin, juustokuminan, sinapinsiemenet sekä kurkuman 2 rkl:lla punaista chilitahnaa. Chilitahnassa on suolaa, joten lisättyä suolaa ei curryyn välttämättä tarvita.

Yhteistyössä Elixirin, Sydänliiton ja Muurlan kanssa.

 

Takaisin resepteihin Tulosta sivu