Gnocchivuoka kirjolohesta

Annoskoko: 4

Gnocchivuoka kirjolohesta resepti Kalaneuvos

Gnocchivuoka kirjolohesta on vaivaton, mutta maittava resepti

Kylmäsavukirjolohesta syntyy maittava laatikkoruoka, gnocchivuoka kirjolohesta italialaisella tuulahduksella. Italialaisesta keittiöstä lähtöisin olevat gnocchit tuovat pientä twistiä perinteisiin peruna-kirjolohivuokiin, kuten lohikiusaukseen, mutta resepti on silti yhtä vaivaton valmistaa. Aitoja, italialaisia makuja ruokaan tuovat paahteisen suolaiset aurinkokuivatut tomaatit, uunissa suussa sulavaksi muuttunut mozzarella sekä raikas basilika. Ruokakerma ja parmesaani sitovat maut yhteen.

Gnocchit ja kylmäsavukirjolohi ovat mainio makupari

Perunan, pastan tai lasagnelevyjen sijaan kylmäsavukirjolohi saa parikseen keltaisia, napakoita pyöryköitä, perunaisia gnoccheja. Gnocchit valmistetaan useimmiten perunasta, ja niiden sisään voi toisinaan olla leivottu myös juustoa tai kinkkua. Gnocchit toimivat ruoanlaitossa pastan tavoin, tuoden mukavaa suutuntumaa kirjolohivuokaan. Pikkuruisten gnocchien valmistaminen onnistuu pienellä vaivannäöllä kotonakin, mutta arjen ruoanlaittoa helpottavat kaupoista löytyvät pusseihin pakatut gnocchit, joiden ansiosta on tämän reseptin valmistaminen hyvin yksinkertaista ja nopeaa. Helppoudestaan huolimatta kirjolohi-gnocchivuoka on varsin maukas arkiruoka, joka ei kaipaa kuin rapean salaatin kylkeensä.

Helppo uuniruoka kalasta sopii näppärästi arkeen

Gnocchivuoka kirjolohesta syntyy nopeasti ja helposti, ilman sen suurempaa keittelyä tai kuorimista. Pehmeät perunagnocchit ovat esikypsennettyjä eikä niitä näin ollen tarvitse enää keittää etukäteen. Gnocchit laitetaan uunivuokaan paloitellun kylmäsavukirjolohen, pienten mozzarellapallojen, aurinkokuivattujen tomaattien sekä pinaatin ja basilikan kanssa. Seoksen päälle kaadetaan mustapippurilla maustettu parmesaani-ruokakermaseos, joka tuo ruokaan vielä lisää täyteläisyyttä ja suolaisuutta. Suolaa ei tarvitse lisätä tähän vuokaan lainkaan, sillä parmesaani, Kalaneuvoksen kevyesti suolattu kylmäsavukirjolohi sekä aurinkokuivatut tomaatit tuovat riittävästi suolaisuutta makuun. Nestettä tulee olla riittävästi, jotta gnocchit lähes peittyvät ja vuoan tulee olla riittävän pienikokoinen, jotta ainekset saadaan kerrostettua. Näin vuoasta tulee mehevä. Kirjolohi-gnocchivuoka paistuu uunissa puolessa tunnissa meheväksi paistokseksi. Itsekseen uunissa valmistuva ruoka sopii mainiosti kiireiseen arkeen ja tätä kirjolohi-gnocchivuokaa voikin kutsua piirun verran paremmaksi arkiruoaksi.

Kylmäsavukirjolohi – arjen monikäyttöinen raaka-aine

Kalaneuvoksen kylmäsavukirjolohi sopii hyvin arjen perusraaka-aineeksi. Monikäyttöisestä tuotteestamme syntyy hyvää arkiruokaa todella helposti. Sellaisenaan käyttövalmista kylmäsavukirjolohta voi laittaa täytteeksi leipien väliin, sitä voi silputa salaattiin ja siitä syntyy nopea kalamunakas. Kylmäsavukirjolohi kelpaa myös osaksi täyttävämpiä aterioita, jotka vaativat kypsennystä, kuten vaikkapa kermainen kirjolohipasta, lohilasagne tai juuri tämän reseptin kylmäsavukirjolohi-gnocchivuoka.

Valmistusaineet

200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta tai -lohta
750 g perunagnoccheja
200 g pieniä mozzarellapalloja
2 dl pinaatinlehtiä ja basilikanlehtiä
4 rkl silputtua aurinkokuivattua tomaattia
rouhaus mustapippuria
¾ dl raastettua parmesaania
4 dl ruokakermaa

Gnocchivuoka kirjolohesta ohje

  1. Pilko kylmäsavukirjolohi paloiksi. Huuhtele pinaatin- ja basilikanlehdet ja pilko isoimmat puoliksi.
  2. Sekoita kulhossa keittämättömät perunagnocchit, kylmäsavukirjolohi, mozzarellapallot, aurinkokuivatut tomaatit sekä pinaatin- ja basilikanlehdet.
  3. Kaada seos pieneen, max. 15 cm x 15 cm uunivuokaan. Uunivuoan tulee olla riittävän pieni, jotta ainekset eivät kuivu.
  4. Raasta parmesaani ja sekoita se ruokakerman joukkoon. Mausta neste mustapippurilla ja kaada ruokakerma vuokaan ainesten päälle.
  5. Paista vuokaa 200 asteisessa uunissa 30 minuutin ajan.

Vinkki: Älä lisää ainesten joukkoon suolaa, sillä parmesaani ja kylmäsavukirjolohi tuovat suolaisuutta riittävästi. Voit valmistaa vuoan myös kylmäsavulohesta. Pehmeät perunagnocchit ovat esikypsennettyjä eli niitä ei tarvitse keittää etukäteen, mutta lisää kermaa niin, että se ulottuu lähes gnocchien pinnan tasolle.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

wave