Gnocchivuoka kirjolohesta

Annoskoko: 4

Kirjolohi-gnocchivuoka Kalaneuvos

Valmistusaineet

200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta tai -lohta
750 g perunagnoccheja
200 g pieniä mozzarellapalloja
2 dl pinaatinlehtiä ja basilikanlehtiä
4 rkl silputtua aurinkokuivattua tomaattia
rouhaus mustapippuria
¾ dl raastettua parmesaania
4 dl ruokakermaa

Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Tee näin

  1. Pilko kylmäsavukirjolohi paloiksi. Huuhtele pinaatin- ja basilikanlehdet ja pilko isoimmat puoliksi. Sekoita kulhossa keittämättömät perunagnocchit, kylmäsavukirjolohi, mozzarellapallot, aurinkokuivatut tomaatit sekä pinaatin- ja basilikanlehdet. Kaada seos pieneen, max. 15 cm x 15 cm uunivuokaan. Uunivuoan tulee olla riittävän pieni, jotta ainekset eivät kuivu.
  2. Raasta parmesaani ja sekoita se ruokakerman joukkoon. Mausta neste mustapippurilla ja kaada ruokakerma vuokaan ainesten päälle. Paista vuokaa 200 asteisessa uunissa 30 minuutin ajan.

Vinkki: Älä lisää ainesten joukkoon suolaa, sillä parmesaani ja kylmäsavukirjolohi tuovat suolaisuutta riittävästi. Voit valmistaa vuoan myös kylmäsavulohesta. Pehmeät perunagnocchit ovat esikypsennettyjä eli niitä ei tarvitse keittää etukäteen, mutta lisää kermaa niin, että se ulottuu lähes gnocchien pinnan tasolle.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu