Grillattu ahven, nauriita ja porkkanoita sekä voi-sitruunakastike
Annoskoko: 4

Grillattu ahven Kalaneuvos

Valmistusaineet

4 kookasta ahventa
2 sitruunaa
2 fenkolia
2 kevätsipulia
sitruunasormisuolaa
1 tl rouhittuja fenkolinsiemeniä
2 rkl voita
rouhittua valkopippuria
½ ruukkua tilliä
kalojen pintaan oliiviöljyä
 
grillatut nauriit ja porkkanat:
1 nippu nauriita
1 nippu porkkanoita
oliiviöljyä
suolaa
 
voi-sitruunakastike:
100 g voita
½ dl sitruunanmehua
ripaus sormisuolaa
1 tl kuivattua rakuunaa

Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Tee näin

  1. Perkaa ahvenet, poista myös kidukset, mutta jätä päät. Huuhtele fenkolit ja suikaloi ne sekä kevätsipulit. Leikkaa sitruunat siivuiksi.
  2. Mausta kalat ulkoa ja sisältä sitruunasormisuolalla, rouhitulla valkopippurilla sekä murskatuilla fenkolinsiemenillä. Täytä kalan sisukset fenkoli-, sitruuna ja sipulisiivuilla ja laita vielä nokare voita jokaisen kalan sisälle.
  3. Valmista voi-sitruunakastike sulattamalla kattilassa voi ja lisäämällä loput ainekset.
  4. Huuhtele nauriit ja porkkanat. Halkaise ne ja pirskota juuresten päälle oliiviöljyä ja ripota pinnalle sormisuolaa. Laita kalat ja juurekset grilliin. Grillaa juureksiin kauniit raidat ja grillaa kaloja niin kauan, kunnes selkäevä lähtee helposti sormin vetämällä.Tarjoa kalat ja juurekset kuuman voi-sitruunakastikkeen kera.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu