Julkaistu: 06.05.2008

Kalaneuvos Uunilohifileille kunniamaininta Vuoden Tähtituote -kilpailussa

Kalaneuvos Uunilohifileet saivat kunniamaininnan Elintarviketeollisuusliiton järjestämässä Vuoden Tähtituote 2008 -kilpailun vähittäiskauppatuotteiden sarjassa. Kilpailu esittelee elintarviketeollisuuden valovoimaisimpia uutuustuotteita. Tärkeimmät valintakriteerit olivat innovatiivisuus ja laaja kaupallistettavuus. Kilpailu tunnetaan myös nimellä Vuoden Suomalainen Elintarvike.

Kilpailun raati totesi, että Kalaneuvoksen menestyksekkäät uunilohifileet ovat maukkaita ja erittäin helppokäyttöisiä. Lisäksi ne helpottavat tuorekalan saatavuutta kalatiskittömissä ruokakaupoissa. Kaksi eri pakkausta – alumiininen ja kartonkinen vuoka – sopivat kypsennykseen niin uunissa kuin grillissäkin.

Alumiinisen grillausvalmiin vuoan kanssa samaan aikaan lanseerattiin myös mikro- ja uunivalmis kartonkipakkaus. Kartonkipakkauksen suunnitteli Stora Enso. Kalaneuvos (V. Hukkanen Oy) oli ensimmäinen kala-alan yritys, joka otti sen käyttöön. Pakkaus on myöhemmin myyty yritykselle Suomen Kerta – Nykyinen Havi Oy, vuoden 2020 alusta lähtien. Alla kuvassa molemmat pakkaukset.

Kalaneuvos uunilohifilee hunajamarinoitu
Kalaneuvos vanha uunivalmis rasia

Pakkauksissa myytävät tuotteet olivat:

  • Kalaneuvos Uunilohifileet: Hunajamarinoitu ja Kermainen marinoitu
  • Kalaneuvos Grillivalmiit: Maustettu grillivalmis ja Sitruunapippurinen grillivalmis

Vuoden Tähtituote 2008 -kilpailun finaalissa oli yhdeksän vähittäiskauppasarjan tuotetta ja kolme suurkeittiösarjan tuotetta. Kilpailuun osallistui 35 tuotetta ja tuotesarjaa eli yhteensä 71 yksittäistä tuotetta.

Asiantuntijaraadin tärkeimmät valintakriteerit olivat innovatiivisuus ja laajakaupallistettavuus. Raati arvosti innovaatioita, jotka helpottavat ruoanvalmistusta sekä monipuolistavat tuotteen käyttömahdollisuuksia ja lisäävät terveellisyyttä. Maukkautta raati piti peruslähtökohtana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit