Julkaistu: 21.08.2018

Historiikki kokoaa yksiin kansiin Kalaneuvoksen tarinan

Kalaneuvos historiikki

Kalaneuvoksen historiikki Hukkanen – Kalanjalostusta yli 40 vuotta julkaistaan torstaina 6.9. Hotelli Ellivuoressa. Kirja kertoo Kalaneuvoksen tiestä Suomen suurimmaksi kala-alan toimijaksi. Teoksessa pääsevät ääneen niin toimitusjohtaja, kalatalousneuvos Veijo Hukkanen perheineen kuin lukuisa joukko yrityksen pitkäaikaisia työntekijöitä, asiakkaita ja raaka-ainetoimittajia. Kirjan on kirjoittanut toimittaja Teemu Järventie.

Historiikki kertoo ennen kaikkea suomalaisesta sisusta ja periksi antamattomuudesta: 2000-luvun menestyksestä huolimatta Kalaneuvoksen tie huipulle ei ole ollut helppo, vaan erityisesti 1990-luvun lama koetteli yritystä rajusti. Yrityksen kasvutarina pitää sisällään niin verta, hikeä kuin kyyneleitä, mutta myös määrätietoisia tulevaisuuteen katsovia päätöksiä, ainutkertaisia juhlahetkiä ja sitkeää työteliäisyyttä.

Kirjan punaisena lankana kulkee yrittäjäpariskunta Veijo ja Ulpu Hukkaselle tärkeä arvo, perhe ja sen merkitys. Kaikki Hukkasten kahdeksan lasta ovat tavalla tai toisella mukana Kalaneuvoksen toiminnassa: lapsista vanhin Toni työskentelee yrityksen varatoimitusjohtajana. Koko perhe kokoontuu edelleen viikoittain Ulpun ruokapöydän ääreen keskustelemaan yrityksen asioista.

Pienestä perheyrityksestä Suomen suurimmaksi kala-alan toimijaksi

Kirja kertoo, miten pieni yritys on kasvanut vastoinkäymisten kautta alallaan maan johtavaksi yritykseksi. Toivon, että seuraavat sukupolvet ja työmme jatkajat voisivat kirjan avulla paitsi tutustua juuriinsa, myös oppia virheistämme ja onnistumisistamme, Veijo Hukkanen sanoo.

Omien lasten ja lastenlasten lisäksi kirjan toinen kohderyhmä on Kalaneuvoksen työntekijät ja yhteistyökumppanit. Kaikki Kalaneuvoksen noin 130 työntekijää on kutsuttu kirjan julkaisujuhlaan. Paikalla on myös lukuisia jo eläkkeellä olevia työntekijöitä sekä Kalaneuvoksen yhteistyökumppaneita. Teosta jaetaan Hukkasen suvulle ja Kalaneuvoksen yhteistyökumppaneille.

Kirja ja julkaisujuhla ovat kiitos sitoutuneelle ja taitavalle henkilöstöllemme, jota ilman emme olisi siinä, missä nyt olemme. Yhdessä on hyvä katsoa myös eteenpäin ja jatkaa Kalaneuvoksen menestystarinaa. Seuraava iso askeleemme on syksyllä 2019 valmistuva laajennusosa, johon investoimme yli 20 miljoonaa, Veijo Hukkanen toteaa.

LISÄTIEDOT:

Veijo Hukkanen
toimitusjohtaja
010 4111 410
veijo.hukkanen(at)kalaneuvos.fi


Kalaneuvos Oy on suomalainen perheyritys, joka on valmistanut laadukkaita kalatuotteita jo vuodesta 1975 lähtien. Yritys toimii Sastamalassa ja Turussa. Kalaneuvos on edelläkävijä kalanjalostuksessa, kalan tukkukaupassa, maahantuonnissa ja -viennissä sekä kalankasvatuksessa. Yritys kehittää, valmistaa ja markkinoi korkealaatuisia kalatuotteita Kalaneuvos-tuotemerkin ja kaupan private label -merkkien alla. Laadukkaiden raaka-aineiden lisäksi yritys kiinnittää erityishuomiota edistyksellisiin tuotantomenetelmiin ja henkilöstön hyvinvointiin.

Kalaneuvos-konserniin kuuluu myös Martin Kala Oy Turussa, joka on Suomen suurin silakkafileen valmistaja. Konsernin liikevaihto ylitti 75 miljoonaa vuonna 2017. Työntekijöitä yrityksellä on noin 130. Kalaneuvos Oy ja Hukkasen yrittäjäperhe omistavat myös kalankasvatukseen keskittyneen Nordic Fish -konsernin, jonka liikevaihto vuonna 2017 oli 52 miljoonaa euroa. Konserni työllistää tällä hetkellä noin 100 työntekijää ja käsittelee 10 miljoonaa kiloa kalaa vuodessa. Yhdessä Hukkasten yritykset muodostavat Suomen suurimman kala-alan toimijan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *