Julkaistu: 24.03.2021

Kalaneuvokselle arvostettu BRC-elintarviketurvallisuussertifikaatti

BRC-elintarviketurvallisuussertifikaatti Kalaneuvos

Kalaneuvos Oy:lle on myönnetty kansainvälinen BRC-elintarviketurvallisuussertifikaatti. Kalaneuvoksen BRC-auditointi on tehty uusimman BRC Food version 8 auditointikriteeristön mukaan. BRC Food on maailmanlaajuisesti tunnetuin ja kattavin elintarvikkeiden laatua sekä turvallisuutta määrittävä standardi ja laatujärjestelmä. Kalaneuvos Oy saavutti erinomaisen BRC Grade AA tason helmikuun 2021 auditoinnissa.

”Olemme määrätietoisesti rakentaneet toimintamme vastaamaan yhä tiukkenevia globaaleja elintarviketurvallisuuden vaatimuksia. Tästä osoituksena meille on myönnetty 22.3.2021 The BRC Global Standard for Food Safety- elintarviketurvallisuussertifikaatti”, Kalaneuvos Oy:n toimitusjohtaja kalatalousneuvos Veijo Hukkanen toteaa.

BRC-sertifiointilogo
BRC-sertifiointilogo

Kalaneuvos Oy:n mittava, 30 miljoonan euron tehdaslaajennusinvestointi vuonna 2019 ja vanhan puolen saneeraus tekivät sertifikaatin vaatimusten toteuttamisesta sujuvaa. Tiukkojen elintarviketurvallisuusvaatimusten täyttäminen huomioitiin hyvin jo investoinnin suunnitteluvaiheessa. Tuotantolaitoksen henkilökulkuun, materiaali- ja tuotevirtauksiin ja tuotantolaitteiden tehokkuuteen kiinnitettiin erityistä huomiota.

”Kalaneuvos on sitoutunut jatkuvaan kehittämiseen, tuoteturvallisuuteen ja laatuun tuotantoketjun jokaisessa vaiheessa. Tuotannon työntekijät ovat avainasemassa valmistettaessa laadukkaita ja turvallisia elintarvikkeita. Omaa henkilökuntaamme koulutetaan ja toimintaa kehitetään jatkuvasti. Koko henkilöstö on sitoutunut Kalaneuvos Oy:n elintarviketurvallisuuspolitiikkaan ja sen laatutavoitteisiin. BRC Food -sertifikaatin saavuttamisesta iso kiitos kuuluu juuri omalle henkilöstölle, joka on ottanut standardin vaatimukset jokapäiväiseen toimintaansa mukaan ja noudattaa vaatimuksia”, Kalaneuvoksen laatupäällikkö Susanna Viitaniemi kertoo.

BRC-elintarviketurvallisuussertifikaatti korvaa yrityksen aiemman elintarviketurvallisuusjärjestelmän FSSC 22000:n. ISO 14001 -ympäristöjärjestelmä on ollut ympäristöjohtamisen työkaluna vuodesta 2003 ja se on voimassa edelleen. Kalaneuvos on ensimmäinen suomalainen elintarvikealan yritys, joka sai jo vuonna 1995 kansainvälisen ISO 9002 -standardin mukaisen sertifikaatin. Vuonna 2003 tämä laajeni ISO 9001 -standardin mukaiseksi sertifikaatiksi ja sen johtamisjärjestelmä on voimassa edelleen. 

BRC-sertifiointiin luotetaan kansainvälisillä markkinoilla

BRC-standardi on tunnettu laajasti maailmalla ja se edesauttaa Kalaneuvoksen kasvutavoitteita kalajalosteiden viennissä. BRC-sertifikaatin omaava yritys viestii, että tuotteet ovat luotettavia ja turvallisia. Vientimarkkinoilla BRC-sertifikaatilla on vahva maine ja se tukee Kalaneuvoksen viennin tavoitteita niin Euroopassa kuin Aasiassa.

BRC-standardi (entinen British Retail Consortium, nykyisin Brand Reputation through Compliance) ensimmäinen versio julkaistiin jo 1998 ohjeistamaan valmistajien tuotteiden vaatimustenmukaisuutta ja standardia on kuluneiden 23 vuodena aikana kehitetty jatkuvasti vastaamaan toimialan kehitystä. BRC-standardi ja sertifiointi edesauttavat tuotteiden hyvän laadun, turvallisuuden ja toiminnallisuuden saavuttamista niin kuluttajille kuin elintarviketeollisuudelle. Se edistää turvallista elintarviketuotantoa ja luotettavien toimittajien valintaa. BRC on alun perin brittiläisten supermarket-ketjujen järjestön British Retail Consortiumin asettama standardi vähittäiskaupan tavarantoimittajille. Sittemmin se on levinnyt laajasti käyttöön eri puolille maailmaa.


Kalaneuvos Oy on suomalainen perheyritys, joka on valmistanut laadukkaita kalatuotteita jo vuodesta 1975 lähtien. Yritys toimii Sastamalassa, Turussa ja Kaskisissa. Kalaneuvos on edelläkävijä kalanjalostuksessa, kalan tukkukaupassa, maahantuonnissa ja -viennissä sekä kalankasvatuksessa. Yritys kehittää, valmistaa ja markkinoi korkealaatuisia kalatuotteita Kalaneuvos-tuotemerkin ja kaupan Private Label -merkkien alla. Korkean laadun ja ylivoimaisen maun takaavat taidokkaasti jalostetut ja valmistetut tuotteet, Suomen puhtaissa vesissä kasvaneet ja kasvatetut kalat sekä parhaat tuontiraaka-aineet. Kalaneuvos-konserniin kuuluu Martin Kala Oy Turussa ja Kaskisissa, joka on Suomen suurin silakkafileen valmistaja. Konsernin liikevaihto oli 88 miljoonaa euroa vuonna 2020. Kalaneuvos-konserni työllistää yhteensä 181 työntekijää. Yritykset käsittelevät yli 12 miljoonaa kiloa kalaa vuodessa.

Kalaneuvos Oy ja Hukkasen yrittäjäperhe omistavat kalankasvatukseen keskittyneen Nordic Fish -konsernin. Nordic Fish ja sen tytäryrityksen Nordic Trout:n noin 30 toimipistettä sijaitsevat Manner-Suomessa, Ahvenanmaalla ja Ruotsissa. Vuonna 2020 Nordic Fish -konsernin liikevaihto oli 29 miljoonaa euroa. Kalankasvatuskonserni työllistää noin 100 henkilöä ja käsittelee noin 10 miljoonaa kiloa kalaa vuodessa. Yhdessä Hukkasten yritykset muodostavat Suomen suurimman kala-alan toimijan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *