Julkaistu: 28.04.2015

Suomalainen ruoka valloitti Rooman – mukana myös Kalaneuvoksen herkut

Kalaneuvos logo

Suomalaiset herkut valloittivat italialaislehdistön Food From Finland-ohjelman ja Suomen suurlähetystön järjestämässä tilaisuudessa Roomassa 27.4.2015.

Food from Finland-ohjelman ja Suomen Rooman suurlähetystön yhteinen Cucina Finlandese-ilta Roomassa oli menestys. Ulkona riehuneesta myrskystä ja kaatosateesta huolimatta paikalla oli 37 kutsuvierasta maistelemassa suurlähetystön kokkien suomalaisista raaka-aineista luomaa illallista. Vieraat ihastelivat herkullisia makuja ja kauniita annoksia. Illan aikana lehdistölle esiteltiin myös suomalaista ruokakulttuuria ja Itämeren ruokavaliota.

Italialaisten kiinnostus Suomea kohtaan on kasvussa. Suomalaista yhteiskuntaa pidetään esimerkkinä, ja suomalainen design on tunnettua. Lisääntynyt matkailu on kasvattanut innostusta myös ruokakulttuuriin. Nyt järjestetty tapahtuma poiki useita suomalaista ruokaa ja keittiötä käsitteleviä artikkeleita. Seuraava askel on saada entistä laajempi valikoima suomalaisia elintarvikkeita italialaisten kauppojen hyllyille.

Illallisilla käytetyttyjen tuotteiden toimittajina olivat Nordic Koivu, Maitomaa, Pekan Leipä, Raisio, Fazer Mylly, Kotivara, Pajuniemi, Juustoportti, Olvi, Laitilan Wirvoitusjuomat, Lignell & Piispanen, Biokia, Kaskein Marja ja Kalaneuvos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *