Seitikeitto
Annoskoko: 4 30 min

Seitikeitto pakastetusta seistä on erinomainen kalakeitto arkeen
Kalakeitto seitistä on etenkin varttuneemman ikäpolven pitkäaikainen suosikkiresepti jo vuosikymmenien ajalta. Seiti on hieman vähemmän tunnettu kala nuoremman sukupolven keskuudessa. Nuoremmat ovat tottunut syömään enemmän kirjolohta ja lohta. Seiti eli toiselta nimeltään sei on Atlantin pohjoisosissa elävä turskakala, joka on turskan ja koljan kanssa alueen tärkeimpiä saaliskaloja. Seiti on tuoreena väriltään hieman punertava, vaikka sen liha onkin vaaleaa. Katso reseptivideo alta ja valmista videon mukana!
Valmistusaineet
- 400 g seitifileetä (pakastettu)
- 2 porkkanaa
- 1 iso sipuli
- 3 kookasta jauhoista perunaa
- 7 dl vettä
- 2 rkl kalafondia
- 3 laakerinlehteä
- 4 maustepippuria
- 3 rkl voita
- 2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
- 1 dl tilliä hienonnettuna
- 1/4 tl suolaa
Seitikeitto ohje
- Ota sei huoneenlämpöön. Leikkaa se kohmeisena kuutioiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat.
- Laita vesi ja kalafondi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Lisää kattiaan laakerinlehdet, maustepippuri, sipuli, porkkanat ja perunat.
- Keitä miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsiä.
- Lisää kalakuutiot keittoon. Keitä vielä viisi minuuttia.
- Lisää lopuksi voi, kerma ja runsaasti tillisilppua. Kiehauta. Lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa kalakeitto ruisleivän kanssa.
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 472 g
Energia 386 kcal
Proteiini 20 g
Hiilihydraatit 14 g
Rasva 26 g
Tyydyttynyt rasva 18 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0.3 g
Sokeri 5 g
Kolesteroli 124 mg