Savusiikasalaatti

Annoskoko: 5 10 min

Savusiikasalaatti

Savusiikasalaatti tuo tutut maut kielelle

Lempeä savusiikasalaatti on arjen lohturuokaa parhaimmillaan. Raikkaaseen kermaviilikastikkeeseen sekoitettu savusiikasalaatti on tuttuja, suomalaisia makuja täynnä. Savusiian vahva ja täyteläisen savuinen maku yhdistyy upeasti kirpeän omenan, kesäisen tillin ja raikkaan sinappisen kermaviilikastikkeen kanssa.

Savusiikasalaatti on maukas syötävä jo pelkästään sellaisenaan, mutta sitä voi myös tarjota esimerkiksi viikonlopun brunssilla croissanttien täytteenä tai saaristolaisleivän päällä. Salaatista saa myös helposti täyden aterian tarjoamalla sen sivussa keitettyjä perunoita ja tummaa leipää. Vaikka savusiikasalaatti sopii raikkautensa puolesta erityisen hyvin kesäiseksi tarjottavaksi, ei mikään estä valmistamasta tätä herkkua myös vuoden pimeimpinä aikoina.

Valmistusaineet

kermaviilikastike:

  • 400 g kermaviiliä
  • 5 rkl sinappia
  • sitruunan mehu
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl suolaa

Savusiikasalaatti ohje

  1. Puhdista siika ruodoista.
  2. Leikkaa kiinankaali tai jäävuorisalaatti pieneksi ja pilko omena kuutioiksi.
  3. Hienonna tilli ja purjo.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset.
  5. Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita kevyesti.

Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi croissanttien välissä.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 416 g

Energia 353 kcal

Proteiini 37 g

Hiilihydraatit 14 g

Rasva 14 g

Tyydyttynyt rasva 8 g

Ravintokuitu 2 g

Suola 2.4 g

Sokeri 14 g

Kolesteroli 120 mg