Savusiikachowder

Annoskoko: 6 40 min

Arvio:

5

Savusiikachowder

Savusiikachowder on täyteläisten makujen sakea kalasoppa

Täyteläinen savusiikachowder on oiva kalakeitto tuomaan lämpöä viileisiin päiviin. Amerikkalais-ranskakalaistyylinen chowder on kermainen klassikkoruoka, jossa käytetään useimmiten pääraaka-aineina kalaa tai äyriäisiä, perunaa, maissia ja pienenä twistinä voi joukkoon ripotella vielä suolaista makua tuovaa pekonia.

Valmistusaineet

  • 600 g Kalaneuvos savustettua kanadansiikaa
  • 140 g pekonia
  • 2 rkl voita
  • 10 puikulaperunaa
  • 200 g parsakaalia
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 285 g maissinjyviä
  • 8 dl täysmaitoa
  • 1 rkl kalafondia
  • 80 g babypinaattia
  • 1/2 ruukku lehtipersiljaa

Savusiikachowder ohje

  1. Perkaa savusiiat ja siirrä sivuun odottamaan. Suikaloi pekonit ja nosta ne kylmään kattilaan yhdessä voin kanssa.
  2. Kuumenna keskilämmölle ja paista pekonia, kunnes rasva alkaa sulaa.
  3. Kuori ja paloittele perunat, lisää ne pekonin joukkoon. Kuullota perunoita pekonin kanssa noin 5 minuuttia.
  4. Paloittele sillä aikaa parsakaalin nuput ja hienonna varsi. Suikaloi kevätsipulin varret ja valuta maissi.
  5. Mittaa kattilaan maito ja fondi, kuumenna. Lisää sitten parsakaalit ja maissi. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  6. Lisää kala ja kevätsipuli. Kuumenna vielä muutama minuutti.
  7. Suikaloi noin puolet pinaatin lehdistä, jätä loput erikseen keittoon lisättäväksi. Hienonna lehtipersilja.
  8. Tarkista keiton maku, lisää suolaa tarvittaessa ja rouhi päälle mustapippuria.
  9. Viimeistele keitto suikaloidulla pinaatilla sekä lehtipersiljalla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 452 g

Energia 599 kcal

Proteiini 39 g

Hiilihydraatit 48 g

Rasva 24 g

Tyydyttynyt rasva 12 g

Ravintokuitu 7 g

Suola 1.4 g

Sokeri 8 g

Kolesteroli 95 mg