Savusiikachowder
Annoskoko: 6 40 min

Savusiikachowder on täyteläisten makujen sakea kalasoppa
Täyteläinen savusiikachowder on oiva kalakeitto tuomaan lämpöä viileisiin päiviin. Amerikkalais-ranskakalaistyylinen chowder on kermainen klassikkoruoka, jossa käytetään useimmiten pääraaka-aineina kalaa tai äyriäisiä, perunaa, maissia ja pienenä twistinä voi joukkoon ripotella vielä suolaista makua tuovaa pekonia.
Valmistusaineet
- 600 g Kalaneuvos savustettua kanadansiikaa
- 140 g pekonia
- 2 rkl voita
- 10 puikulaperunaa
- 200 g parsakaalia
- 2 kevätsipulin vartta
- 285 g maissinjyviä
- 8 dl täysmaitoa
- 1 rkl kalafondia
- 80 g babypinaattia
- 1/2 ruukku lehtipersiljaa
Savusiikachowder ohje
- Perkaa savusiiat ja siirrä sivuun odottamaan. Suikaloi pekonit ja nosta ne kylmään kattilaan yhdessä voin kanssa.
- Kuumenna keskilämmölle ja paista pekonia, kunnes rasva alkaa sulaa.
- Kuori ja paloittele perunat, lisää ne pekonin joukkoon. Kuullota perunoita pekonin kanssa noin 5 minuuttia.
- Paloittele sillä aikaa parsakaalin nuput ja hienonna varsi. Suikaloi kevätsipulin varret ja valuta maissi.
- Mittaa kattilaan maito ja fondi, kuumenna. Lisää sitten parsakaalit ja maissi. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Lisää kala ja kevätsipuli. Kuumenna vielä muutama minuutti.
- Suikaloi noin puolet pinaatin lehdistä, jätä loput erikseen keittoon lisättäväksi. Hienonna lehtipersilja.
- Tarkista keiton maku, lisää suolaa tarvittaessa ja rouhi päälle mustapippuria.
- Viimeistele keitto suikaloidulla pinaatilla sekä lehtipersiljalla.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 452 g
Energia 599 kcal
Proteiini 39 g
Hiilihydraatit 48 g
Rasva 24 g
Tyydyttynyt rasva 12 g
Ravintokuitu 7 g
Suola 1.4 g
Sokeri 8 g
Kolesteroli 95 mg