Perunaletut kirjolohipekonilla

Annoskoko: 4 30 min

perunaletut kirjolohipekonilla

Perunaletut kirjolohipekonilla sopii moneen hetkeen

Perunaletut kirjolohipekonilla Micken tapaan on annos, joka lähettää terveisiä Ahvenanmalta. Perunaletut on helppo tehdä, sillä niihin tulevaa perunaa ei tarvitse erikseen keittää. Raasta vain perunan ja lisää lettutaikinan joukkoon. Rapea kirjolohipekonimuru viimeistelee annoksen. Tällä ohjeella onnistut taatusti.

Valmistusaineet

  • 300 g Kalaneuvoksen kirjolohipekonia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • ½ tl suolaa
  • 900 g kiinteää perunaa
  • 250 g puolukoita
  • 1 dl sokeria
  • voita paistamiseen
  • tuoretta tilliä koristeluun

Perunaletut kirjolohipekonilla ohje

  1. Vatkaa jauhot ja puolet maidosta sileäksi taikinaksi kulhossa. Vatkaa joukkoon loput maidosta, kananmunat ja suola. Kuori ja raasta perunat karkeaksi. Purista neste pois ja lisää perunaraaste taikinaan heti, jotta ne ei tummu.
  2. Anna taikinan levätä. Sekoita pakastetut puolukat ja sokeri kattilassa ja anna kiehua. Mausta calvadoksella, jos haluat. Anna jäähtyä.
  3. Kuumenna pannulla hieman voita ja kaada taikinaa pannulle. Paista perunaletut ja pidä ne lämpiminä esim. lämpimän uunipellin päällä.
  4. Suikaloi kirjolohipekoni ja paista ne rapeaksi paistinpannulla. Tarjoile perunaletut kirjolohipekonirouheen ja puolukoiden kanssa, koristele tillillä.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 544

Energia 726 kcal

Proteiini 29 g

Hiilihydraatit 94 g

Rasva 26 g

Tyydyttynyt rasva 7 g

Ravintokuitu 9 g

Suola 1.8 g

Sokeri 30 g

Kolesteroli 153 mg