Nizzansalaatti

Annoskoko: 4 45 min

Nizzansalaatti

Nizzansalaatti on täyttävä ja värikäs tarjottava

Nizzansalaatti viittaa Nizzan alueelta Ranskasta peräisin olevaan perinteiseen salaattireseptiin, joka tunnetaan myös nimellä ”Salade Niçoise”. Tämä salaatti on tunnettu värikkäästä ulkonäöstään ja monipuolisista aineksistaan, joka tunnetaan ympäri maailmaa. Perinteisessä alkuperäisessä reseptissä aineksina on usein käytetty mm. tomaattia, oliiveja kananmunaa, kalaa, kuten sardelleja ja tonnikalaa, mutta salaatista on muotoutunut monenlaisia variaatioita ajan mittaan.

Valmistusaineet

  • 500 g Kalaneuvos lämminsavulohta
  • 6 (n. 300–400 g) kiinteää perunaa
  • 4 keitettyä kananmunaa
  • 250 g vihreitä pitkiä papuja
  • 1 punasipuli
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 100 g kalamataoliiveja
  • 30 g sardellia
  • 70 g pieniä kapriksia
  • 400 g värikästä salaattisekoitusta

Salaatinkastike:

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl punaviinietikkaa
  • 1/2 rkl Dijon-sinappia
  • 1 raastettu valkosipulinkynsi
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Nizzansalaatti ohje

  1. Keitä perunat kuorineen ja jäähdytä. Kuori ja lohko keitetyt perunat. Keitä kananmunat.
  2. Ryöppää vihreät pavut nopeasti kiehuvassa vedessä ja jäähdytä. Viipaloi punasipuli ja puolita kirsikkatomaatit.
  3. Asettele kaikki salaatin ainekset kauniisti vadille ja lohko päälle Kalaneuvos lämminsavulohta.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa vispilällä sekaisin ja valuta salaatin päälle runsaasti salaatinkastiketta.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 592

Energia 788 kcal

Proteiini 42 g

Hiilihydraatit 26 g

Rasva 56 g

Tyydyttynyt rasva 9 g

Ravintokuitu 6 g

Suola 4.6 g

Sokeri 3 g

Kolesteroli 292 mg