Nizzansalaatti
Annoskoko: 4 45 min

Nizzansalaatti on täyttävä ja värikäs tarjottava
Nizzansalaatti viittaa Nizzan alueelta Ranskasta peräisin olevaan perinteiseen salaattireseptiin, joka tunnetaan myös nimellä ”Salade Niçoise”. Tämä salaatti on tunnettu värikkäästä ulkonäöstään ja monipuolisista aineksistaan, joka tunnetaan ympäri maailmaa. Perinteisessä alkuperäisessä reseptissä aineksina on usein käytetty mm. tomaattia, oliiveja kananmunaa, kalaa, kuten sardelleja ja tonnikalaa, mutta salaatista on muotoutunut monenlaisia variaatioita ajan mittaan.
Valmistusaineet
- 500 g Kalaneuvos lämminsavulohta
- 6 (n. 300–400 g) kiinteää perunaa
- 4 keitettyä kananmunaa
- 250 g vihreitä pitkiä papuja
- 1 punasipuli
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 100 g kalamataoliiveja
- 30 g sardellia
- 70 g pieniä kapriksia
- 400 g värikästä salaattisekoitusta
Salaatinkastike:
- 1 dl oliiviöljyä
- 1/2 dl punaviinietikkaa
- 1/2 rkl Dijon-sinappia
- 1 raastettu valkosipulinkynsi
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
Nizzansalaatti ohje
- Keitä perunat kuorineen ja jäähdytä. Kuori ja lohko keitetyt perunat. Keitä kananmunat.
- Ryöppää vihreät pavut nopeasti kiehuvassa vedessä ja jäähdytä. Viipaloi punasipuli ja puolita kirsikkatomaatit.
- Asettele kaikki salaatin ainekset kauniisti vadille ja lohko päälle Kalaneuvos lämminsavulohta.
- Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa vispilällä sekaisin ja valuta salaatin päälle runsaasti salaatinkastiketta.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 592
Energia 788 kcal
Proteiini 42 g
Hiilihydraatit 26 g
Rasva 56 g
Tyydyttynyt rasva 9 g
Ravintokuitu 6 g
Suola 4.6 g
Sokeri 3 g
Kolesteroli 292 mg