Nizzansalaatti
Annoskoko: 4 45 min
Nizzansalaatti on täyttävä ja värikäs tarjottava
Nizzansalaatti viittaa Nizzan alueelta Ranskasta peräisin olevaan perinteiseen salaattireseptiin, joka tunnetaan myös nimellä ”Salade Niçoise”. Tämä salaatti on tunnettu värikkäästä ulkonäöstään ja monipuolisista aineksistaan, joka tunnetaan ympäri maailmaa. Perinteisessä alkuperäisessä reseptissä aineksina on usein käytetty mm. tomaattia, oliiveja kananmunaa, kalaa, kuten sardelleja ja tonnikalaa, mutta salaatista on muotoutunut monenlaisia variaatioita ajan mittaan.
Nizzansalaatti on ruokaisa lounas tai vaikka juhlien tarjottava. Tämä salaatti vie ajatukset helposti kesään ja pihajuhliin. Se toimii kuitenkin hyvin jokaisena vuodenaikana ja salaattiin on hyväkin valikoida aineksia sesongin mukaisesti. Tässä salaatissa on käytetty perinteisiä nizzansalaatin aineksia, mutta tästä on tehty vielä ruokaisampi ja maukkaampi lisäämäällä siihen perunaa ja lämminsavulohta.
Itse salaatti on helppo valmistaa. Salaattipedin päälle kootaan, kasvikset, perunat ja kalat sekä kananmunan puolikkaat. Nämä asetellaan tarjoiluvadille usein sektoreittain. Salaatti viimeistellään raikkaalla itsetehdyllä etikkapohjaisella salaatinkastikkeella eli vinaigretilla.
LämminsavuKIRJOlohi taipuu moneen
Savukirjolohifileepala sopii piirakkaan tai pastaan yhtä hyvin kuin leivän päälle tai salaattiin – tai sellaisenaan kalapöytään makua tuomaan. Se on ruodoton ja helppokäyttöinen vaihtoehto kaikkeen ruuanlaittoon ja sellaisenaan syötäväksi. Ravitsemuksellisesti lämminsavukirjolohi on huippuluokkaa. Siinä on runsaasti proteiinia, D-vitamiinia ja Omega-3-rasvahappoja.
Savukala maistuu perinteisesti ruisleivän päällä, salaatissa tai lautasella perunan kumppanina. Voit tutustua laajaan kalareseptien valikoimaamme löytääksesi ideoita eri ruokalajien valmistamiseen lämminsavutuotteistamme. Siellä on runsaasti vaihtoehtoja pikkusuolaisiin ja pääruokiin, jotka soveltuvat niin arkeen kuin juhlaankin.
Valmistusaineet
- 500 g Kalaneuvos lämminsavulohta
- 6 (n. 300–400 g) kiinteää perunaa
- 4 keitettyä kananmunaa
- 250 g vihreitä pitkiä papuja
- 1 punasipuli
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 100 g kalamataoliiveja
- 30 g sardellia
- 70 g pieniä kapriksia
- 400 g värikästä salaattisekoitusta
Salaatinkastike:
- 1 dl oliiviöljyä
- 1/2 dl punaviinietikkaa
- 1/2 rkl Dijon-sinappia
- 1 raastettu valkosipulinkynsi
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
Nizzansalaatti ohje
- Keitä perunat kuorineen ja jäähdytä. Kuori ja lohko keitetyt perunat. Keitä kananmunat.
- Ryöppää vihreät pavut nopeasti kiehuvassa vedessä ja jäähdytä. Viipaloi punasipuli ja puolita kirsikkatomaatit.
- Asettele kaikki salaatin ainekset kauniisti vadille ja lohko päälle Kalaneuvos lämminsavulohta.
- Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa vispilällä sekaisin ja valuta salaatin päälle runsaasti salaatinkastiketta.
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 592
Energia 788 kcal
Proteiini 42 g
Hiilihydraatit 26 g
Rasva 56 g
Tyydyttynyt rasva 9 g
Ravintokuitu 6 g
Suola 11.5 g
Sokeri 3 g
Kolesteroli 292 mg