Loimutettu kirjolohi smashed perunoiden kera

Annoskoko: 6 2 h

Loimutettu kirjolohi smashed perunoiden kera

Loimutettu kirjolohi Micken tapaan

Loimutettu kirjolohi smashed perunoiden kera on kesän ehdoton herkku. Kirjolohifilee pintapaistetaan nopeasti, jolloin se saa ihanan savuisen pinnan. Tämä rento ja maukas ruoka tuo kesäpäivään ripauksen juhlan tuntua, hurmaa vieraiden makunystyrät – ja saa jokaisen palaamaan santsikierrokselle!

Valmistusaineet

Loimutettu kirjolohi:

  • 750 g Kalaneuvos kirjolohifileetä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl sokeria

Smashed perunat:

  • 700 g kuorimatonta varhaisperunaa
  • 50 g sulatettua voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria

Jalapeñomajoneesi:

  • 1 jalapeño
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 tl suolaa

Pikkelöity kurkku:

  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • ½ kurkku

Loimutettu kirjolohi smashed perunoiden kera ohje

Loimutettu kirjolohi:

  1. Irrota nahka kirjolohesta, leikkaa pois vatsaosa, selkä ja pyrstö. Jaa se pituussuunnassa ja ripottele suola ja sokeri kalan päälle ja hiero ne huolellisesti kalaa. Laita kylmään tunniksi.
  2. Kuivaa kala ja polta sen pinta kaasupolttimella, kunnes se saa kauniin värin. Jos sinulla ei ole kaasupoltinta, kuumenna valurautapannu todella kuumaksi ja paahda kala siinä.
  3. Jäähdytä kala pakastimessa vähintään tunnin ajan ja leikkaa se sitten noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
  4. Asettele smashed perunat tarjoilulautaselle, valuta päälle jalapeñomajoneesi, asettele loimutettu kirjolohi päälle ja viimeistele annos pikkelöidyllä kurkulla.

Smashed perunat:

  1. Keitä perunat runsaasti suolatussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä.
  2. Kaada vesi pois ja anna perunoiden levätä viisi minuuttia.
  3. Asettele perunat uunipellille leivinpaperin päälle ja litistä niitä varovasti niin, että ne pysyvät ehjinä mutta ovat litteitä.
  4. Valuta päälle sulatettua voita ja oliiviöljyä, ripottele päälle reilusti sormisuolaa ja mustapippuria.
  5. Paahda perunoita uunissa 220 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.

Jalapeñomajoneesi:

  1. Poista chilistä siemenet ja soseuta se öljyn kanssa tehosekoittimessa.
  2. Riko kananmuna astiaan, joka on yhtä leveä kuin sauvasekoittimesi, lisää etikka ja suola. Kaada chiliöljy varovasti päälle ja laske sauvasekoitin astian pohjaan.
  3. Aloita sekoittaminen pohjalta ja nosta sauvasekoitinta hitaasti ylöspäin, kunnes kaikki öljy on sekoittunut majoneesiin.

Pikkelöity kurkku:

  1. Kiehauta kaikki ainekset paitsi kurkku ja anna liemen jäähtyä.
  2. Viipaloi kurkku liemeen ja anna sen maustua kylmässä vähintään kaksi tuntia.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 366

Energia 807 kcal

Proteiini 24 g

Hiilihydraatit 27 g

Rasva 67 g

Tyydyttynyt rasva 10 g

Ravintokuitu 2 g

Suola 11.5 g

Sokeri 8 g

Kolesteroli 116 mg