Lohisilli
Annoskoko: 6 1 pv
Lohisilli sopii niin jouluun kuin kesäpöytäänkin
Lohisilli on kalan ystävälle maukas herkku. Sillitarjottavan voi tehdä toden totta myös lohesta. Tämä helppo tarjottava yhdistää raikkaan etikkaliemen ja raa’an kalan. Jos perinteinen etikkainen silli ei innosta, tarjoaa tämä ripauksen perinnettä kuitenkin modernilla twistillä. Lohisilliä voi tarjota mainiosti niin juhlissa kuin kesäpöydässäkin.
Etikkaliemen valmistus on tärkeä osa lohisillin onnistumista. Liemi ei ainoastaan rikastuta makua, vaan auttaa myös säilyttämään kalan tuoreuden pidempään. Perinteisesti etikkaliemi valmistetaan vedestä, etikasta sekä sokerista, ja maustetaan laakerinlehdillä, pippureilla ja muilla mausteilla oman maun mukaan. Tämä liemi tuo lohisilliin raikkautta ja kirpeyttä, harmonisoiden kalan rasvaisuutta.
Mikä parasta, lohisillin valmistaminen on yllättävän helppoa! Pieni vaivannäkö palkitaan, kun pöydässä herkutellaan omatekoisella sillillä, jonka maku ylittää kaupan valmiit vaihtoehdot mennen tullen. Lohisilli on myös mukava vieminen, kun haluat antaa jotain itse tehtyä.
Valmistusaineet
- n. 600 g ruodotonta, nahatonta lohifileetä
- 2 rkl suolaa
Marinointiliemi:
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
Mausteet:
- 1 punasipulia
- 1 kanelitanko
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 1 tl maustepippureita
- 2 laakerinlehteä
Lohisilli ohje
- Suolaa lohifileen pinta ja anna maustua jääkaapissa parin tunnin ajan.
- Mittaa marinointiliemen raaka-aineet kattilaan ja kiehauta liemi. Jäähdytä liemi huoneenlämpöiseksi.
- Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi fileerausveitsellä. Lohko kuorittu punasipuli ohuiksi lohkoiksi. Nosta lohisiivut ja mausteet lasipurkkiin, kaada marinointiliemi päälle ja anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 122
Energia 220 kcal
Proteiini 19 g
Hiilihydraatit 6 g
Rasva 14 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 6.2 g
Sokeri 6 g
Kolesteroli 67 mg