Lohisilli
Annoskoko: 6 1 pv

Lohisilli sopii niin jouluun kuin kesäpöytäänkin
Lohisilli on kalan ystävälle maukas herkku. Sillitarjottavan voi tehdä toden totta myös lohesta. Tämä helppo tarjottava yhdistää raikkaan etikkaliemen ja raa’an kalan. Jos perinteinen etikkainen silli ei innosta, tarjoaa tämä ripauksen perinnettä kuitenkin modernilla twistillä. Lohisilliä voi tarjota mainiosti niin juhlissa kuin kesäpöydässäkin.
Valmistusaineet
- n. 600 g ruodotonta, nahatonta lohifileetä
- 2 rkl suolaa
Marinointiliemi:
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
Mausteet:
- 1 punasipulia
- 1 kanelitanko
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 1 tl maustepippureita
- 2 laakerinlehteä
Lohisilli ohje
- Suolaa lohifileen pinta ja anna maustua jääkaapissa parin tunnin ajan.
- Mittaa marinointiliemen raaka-aineet kattilaan ja kiehauta liemi. Jäähdytä liemi huoneenlämpöiseksi.
- Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi fileerausveitsellä. Lohko kuorittu punasipuli ohuiksi lohkoiksi. Nosta lohisiivut ja mausteet lasipurkkiin, kaada marinointiliemi päälle ja anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 122
Energia 220 kcal
Proteiini 19 g
Hiilihydraatit 6 g
Rasva 14 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 6.2 g
Sokeri 6 g
Kolesteroli 67 mg