Lohisilli

Annoskoko: 6 1 pv

Lohisilli

Lohisilli sopii niin jouluun kuin kesäpöytäänkin

Lohisilli on kalan ystävälle maukas herkku. Sillitarjottavan voi tehdä toden totta myös lohesta. Tämä helppo tarjottava yhdistää raikkaan etikkaliemen ja raa’an kalan. Jos perinteinen etikkainen silli ei innosta, tarjoaa tämä ripauksen perinnettä kuitenkin modernilla twistillä. Lohisilliä voi tarjota mainiosti niin juhlissa kuin kesäpöydässäkin.

Valmistusaineet

  • n. 600 g ruodotonta, nahatonta lohifileetä
  • 2 rkl suolaa

Marinointiliemi:

  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä

Mausteet:

  • 1 punasipulia
  • 1 kanelitanko
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 tl maustepippureita
  • 2 laakerinlehteä

Lohisilli ohje

  1. Suolaa lohifileen pinta ja anna maustua jääkaapissa parin tunnin ajan.
  2. Mittaa marinointiliemen raaka-aineet kattilaan ja kiehauta liemi. Jäähdytä liemi huoneenlämpöiseksi.
  3. Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi fileerausveitsellä. Lohko kuorittu punasipuli ohuiksi lohkoiksi. Nosta lohisiivut ja mausteet lasipurkkiin, kaada marinointiliemi päälle ja anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 122

Energia 220 kcal

Proteiini 19 g

Hiilihydraatit 6 g

Rasva 14 g

Tyydyttynyt rasva 3 g

Ravintokuitu 0 g

Suola 6.2 g

Sokeri 6 g

Kolesteroli 67 mg