Lohi-ananasvartaat salaattipedillä

Annoskoko: 4 45 min

Lohivartaat grillisalaattipedillä

lohi-ananasvartaat salaattipedillä – terveellistä grillattavaa

Lohi-ananasvartaat salaattipedillä tuo mukavaa ja terveellistä vaihtelua grillaamiseen. Ne on helppo tehdä isommallekin porukalle ja vartaiden grillaus on miellyttävää, sillä niitä on helppo käsitellä grillissä. Lohi-ananasvartaat voit valmistaa jo hyvissä ajoin valmiiksi, jolloin jää aikaa vaikkapa vieraiden kanssa seurusteluun. Myös marinadin ainekset voi sekoittaa jo edellisenä päivänä ja marinoida lohikuutiot hyvissä ajoin ennen grillausta.

On hyvä ottaa kala huoneenlämpöön noin 20-30 minuuttia ennen grillausta, jotta kalan lämpötila ehtii tasaantua. Vartaisiin pujotellaan vuorotellen samankokoisiksi leikattuja kuutioita tuoreesta ananaksesta sekä marinoidusta lohesta. Tämän jälkeen lohivartaat grillataan kypsiksi. Huomioithan, että lohi kypsyy nopeasti ja kypsyy vielä lautasellakin paistamisen jälkeenkin. Varo kypsentämästä niitä liikaa, sillä kalasta tulee helposti liian kuivaa.

Lohi on melko rasvainen kala ja soveltuu täten erinomaisesti grillaukseen, sillä se ei tartu grilliin niin helposti. Lohi-ananasvartaat voidaan tehdä myös parilalla, jos grillaukseen ei ole mahdollisuutta.

Itse annoksen salaatti myös grillataan. Sydänsalaatit puolitetaan ja paistetaan nopeasti sekä maustetaan ennen tarjoilua. Koko komeus asetellaan tarjolle ja ihana suolaisen sekä makean maun annos on valmis nautittavaksi.

Valmistusaineet

  • 500 g lohifileetä
  • 500 g tuoretta ananasta

Marinadi:

  • 3 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 4 cm pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa

Koristeeksi:

  • 1 kevätsipulin varsi
  • 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 lime lohkoina

Grillattu salaatti:

  • 3 sydänsalaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 limen mehu
  • ripaus suolaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Lohi-ananasvartaat salaattipedillä ohje

  1. Leikkaa lohi kuutioiksi. Sekoita lohen marinadin ainekset keskenään sekaisin ja pyöräytä lohen joukkoon.
  2. Kuori ja leikkaa ananas suurin piirtein samankokoisiksi kuutioiksi kuin lohi. Pujota grillivartaisiin vuorotellen lohta ja ananasta.
  3. Puolita sydänsalaatit ja viipaloi punasipuli. Grillaa sydänsalaatit nopeasti. Nosta sydänsalaatti laajalle tarjoiluvadille. Ripottele päälle punasipuliviipaleet. Pirskottele salaatin päälle oliiviöljyä ja purista limen mehua. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Grillaa tai pariloi lohi-ananasvartaat parilapannulla kypsäksi. Nosta tarjoiluvadille ja koristele vartaat hienonnetuilla kevätsipulin varsilla, paahdetuilla seesaminsiemenillä ja limenlohkoilla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 536

Energia 439 kcal

Proteiini 28 g

Hiilihydraatit 18 g

Rasva 27 g

Tyydyttynyt rasva 5 g

Ravintokuitu 6 g

Suola 4.7 g

Sokeri 10 g

Kolesteroli 84 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *