Kylmäsavulohipiirakka

Annoskoko: 4 1 h

Kylmäsavulohipiirakka

Kylmäsavulohipiirakka – näppärästi valmiista voitaikinasta

Kylmäsavulohipiirakka on klassinen suolainen leivonnainen, joka hurmaa niin maullaan kuin ulkonäöllään. Tämä versio valmistuu helposti valmiiseen voitaikinaan, ja se sopii täydellisesti niin rentoihin illanistujaisiin, viikonlopun iltapalaksi kuin mökkivieraiden ilahduttajaksi. Ihastuttavan värikäs ja täyteläinen piirakka on yhtä aikaa juhlava ja kotoisa tarjottava – juuri sellainen, joka katoaa pöydästä nopeasti.

Valmistusaineet

  • 1 iso (600 g) voitaikinalevy
  • 1 kananmuna

Ricottatäyte:

  • 250 g ricottaa
  • 1 kananmuna
  • 100 g emmental-juustoraastetta
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • 1/2 sitruunankuori raastettuna
  • 1/2 rkl sitruunanmehua
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Päälle:

  • 1 fenkoli
  • 1 punasipuli
  • 200 g terttukirsikkatomaatteja
  • 2 rkl kapriksia
  • 100 g Kalaneuvos Sauna kylmäsavulohta
  • 1/2 ruukku tilliä
  • 1/2 sitruuna viipaleina

Kylmäsavulohipiirakka ohje

  1. Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli se hieman isommaksi ja nosta leivinpaperin päälle matalalle uunipellille. Jätä piirakkaan reilut sentin reunat ja pistele keskusta haarukalla.
  2. Voitele reunat kevyesti vatkatulla munalla. Esipaista pohjaa 200 asteessa 5 minuutin ajan.
  3. Viipaloi fenkoli ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla.
  4. Sekoita ricotta, juustoraaste, keltuaiset ja mausteet keskenään nopeasti sekoittamatta liikaa, jotta täyte ei vetisty. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle.
  5. Asettele sipuli- ja fenkolisiivut, kirsikkatomaatit pienissä tertuissa ja kaprikset piirakan päälle. Paista 200 asteessa vielä 20 minuutin ajan.
  6. Lisää kypsän piirakan päälle kylmäsavulohisiivut, tillitupsuja ja sitruunaviipaleita.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 411

Energia 963 kcal

Proteiini 29 g

Hiilihydraatit 52 g

Rasva 70 g

Tyydyttynyt rasva 37 g

Ravintokuitu 5 g

Suola 7.9 g

Sokeri 3 g

Kolesteroli 213 mg