Kylmäsavulohipiirakka
Annoskoko: 4 1 h

Kylmäsavulohipiirakka – näppärästi valmiista voitaikinasta
Kylmäsavulohipiirakka on klassinen suolainen leivonnainen, joka hurmaa niin maullaan kuin ulkonäöllään. Tämä versio valmistuu helposti valmiiseen voitaikinaan, ja se sopii täydellisesti niin rentoihin illanistujaisiin, viikonlopun iltapalaksi kuin mökkivieraiden ilahduttajaksi. Ihastuttavan värikäs ja täyteläinen piirakka on yhtä aikaa juhlava ja kotoisa tarjottava – juuri sellainen, joka katoaa pöydästä nopeasti.
Valmistusaineet
- 1 iso (600 g) voitaikinalevy
- 1 kananmuna
Ricottatäyte:
- 250 g ricottaa
- 1 kananmuna
- 100 g emmental-juustoraastetta
- 1 valkosipulinkynsi raastettuna
- 1/2 sitruunankuori raastettuna
- 1/2 rkl sitruunanmehua
- muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
Päälle:
- 1 fenkoli
- 1 punasipuli
- 200 g terttukirsikkatomaatteja
- 2 rkl kapriksia
- 100 g Kalaneuvos Sauna kylmäsavulohta
- 1/2 ruukku tilliä
- 1/2 sitruuna viipaleina
Kylmäsavulohipiirakka ohje
- Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli se hieman isommaksi ja nosta leivinpaperin päälle matalalle uunipellille. Jätä piirakkaan reilut sentin reunat ja pistele keskusta haarukalla.
- Voitele reunat kevyesti vatkatulla munalla. Esipaista pohjaa 200 asteessa 5 minuutin ajan.
- Viipaloi fenkoli ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla.
- Sekoita ricotta, juustoraaste, keltuaiset ja mausteet keskenään nopeasti sekoittamatta liikaa, jotta täyte ei vetisty. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle.
- Asettele sipuli- ja fenkolisiivut, kirsikkatomaatit pienissä tertuissa ja kaprikset piirakan päälle. Paista 200 asteessa vielä 20 minuutin ajan.
- Lisää kypsän piirakan päälle kylmäsavulohisiivut, tillitupsuja ja sitruunaviipaleita.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 411
Energia 963 kcal
Proteiini 29 g
Hiilihydraatit 52 g
Rasva 70 g
Tyydyttynyt rasva 37 g
Ravintokuitu 5 g
Suola 7.9 g
Sokeri 3 g
Kolesteroli 213 mg