Kylmäsavulohiperunasalaatti
Annoskoko: 8 60 min
Kylmäsavulohiperunasalaatti sopii illanistujaisiin
Kylmäsavulohiperunasalaatti on täyteläinen tarjottava vaikkapa illanistujaisiin alkupalaksi tai osaksi muita tarjottavia ja siitä riittää isommallekin porukalle. Kylmäsavulohisalaatti on mukava vaihtoehto perinteiselle perunasalaatille, jota tarjotaan usein vuoden eri juhlissa, kuten uutena vuotena, vappuna ja juhannuksena.
Kylmäsavulohiperunasalaatti on pohjaltaan kuin perunasalaatti, johon on lisätty mukaan kylmäsavulohta. Makuja tästä salaatista toden teolla löytyy, sillä siinä yhdistyvät ainakin makea, hapan, kirpeä ja suolainen. Ainesosia on jonkin verran, mutta tämä on kuitenkin helppo tehdä. Sillä välin kun perunat kiehuvat, ehdit pilkkoa ja valmistella muita aineksia. Kokonaisuudessaan tämän tekemiseen menee noin tunti.
Voit käyttää tässä reseptissä joko Sauna tai Terva kylmäsavukirjolohifileesiivuja. Saunassa maistuu voimakkaasti savu ja Tervassa taasen sopivasti nimensä mukaisesti terva. Myös muut kylmäsavukirjolohifileesiivut sopivat tähän mainiosti, mutta jos haluat salaatin saavan erittäin aromikasta makua, valitse joko Sauna tai Terva.
Sauna ja Terva kylmäsavukirjolohifileesiivut
Sauna-kylmäsavusiivut muodostavat tuoteparin yhdessä Terva-kylmäsavusiivujen kanssa. Sauna kylmäsavusiivut valittiin Iltalehden vuotuisessa ”Kultainen Pippuri – Vuoden elintarvike”-kilpailussa ylivoimaiseksi voittajaksi sarjassa ”Arjen luksus”. Myös Terva kylmäsavusiivut on huomioitu, sillä se valittiin vuoden 2023 finaaliin Seafood Excellence Global -Awards kisassa Seafood Expo Globalissa Barcelonassa.
Sauna kylmäsavukirjolohisiivuissa on käytetty normaalia pidempää valmistusprosessia ja ne ovat maultaan voimakkaampia kuin perinteiset kylmäsavustetut siivut. Saunasta teet helposti maistuvia tarjottavia alkupalaksi tai laita esille osaksi juhlapöytää.
Terva kylmäsavukirjolohisiivut maistuvat nimensä mukaisesti tervalta peittämättä kuitenkaan kylmäsavun makua. Terva sopii mainiosti juhlapöytään ja suolaisiin pikkunaposteltaviin.
Täyteläiset, runsaasti makua sisältävät vaihtoehdot täydentävät kylmäsavutuotteiden valikoimaa suursuosion saavuttaneiden perinteisten Kalaneuvos kylmäsavukirjolohifileesiivujen rinnalla. Nämä maut on suunniteltu erityisesti suomalaiseen makuun; niissä käytetäään normaalia pidempää valmistusprosessia ja ne ovat maultaan voimakkaampia kuin perinteiset siivut.
Siivut on valmistettu tuoreesta, pakastamattomasta raaka-aineesta parhaan maun ja värin saavuttamiseksi, kuten kaikki Kalaneuvoksen muutkin premium-tason kylmäsavu- ja graavituotteet. Pakkauskoko näillä uutuussiivuilla on 100 g, minkä ansiosta ne sopivat hyvin myös pienten kotitalouksien herkuttelu- ja ruoanlaittohetkiin.
Valmistusaineet
- 200 g Kalaneuvos Terva- tai Sauna-kylmäsavukirjolohifileetä
- 1 kg kiinteitä perunoita
- 2 punaista omenaa
- 2 maustekurkkua
- 3 sellerinvartta
- 1 ruukku ruohosipulia
- 50 g pieniä kapriksia
- 2 dl majoneesia
- 200 g ranskankermaa
- 200 g kermaviiliä
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 1,5 tl suolaa
- muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
Kylmäsavulohiperunasalaatti ohje
- Keitä perunat kuorineen ja jäähdytä. Kuori ja kuutioi perunat.
- Kuutioi omenat ja maustekurkut, viipaloi sellerinvarret ja hienonna ruohosipuli. Sekoita kaprikset salaatin joukkoon.
- Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi paloiksi ja lisää salaattiin.
- Sekoita majoneesi, ranskankerma ja kermaviili keskenään tasaiseksi.
- Mausta ja sekoita perunasalaatin joukkoon. Anna maustua vähintään 15 minuuttia.
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 323
Energia 447 kcal
Proteiini 10 g
Hiilihydraatit 27 g
Rasva 33 g
Tyydyttynyt rasva 9 g
Ravintokuitu 3 g
Suola 13.6 g
Sokeri 2 g
Kolesteroli 58 mg