Kylmäsavulohicrostinit

Annoskoko: n. 15 suupalaa 40 min

Arvio:

5

Kylmäsavulohicrostinit

Kylmäsavulohicrostinit raikastavat juhlapöytää

Kylmäsavulohicrostinit haastavat tavanomaiset, öljyssä paistetut patongin viipaleisiin tehdyt alkupalacrostinit. Raikkaan kylmäsavulohen, kirpeän sitruunan ja suussa rouskuvien herneenversojen yhdistelmä on taattu hitti joka juhlan tarjoiluissa. Tässä crostinireseptissä vaalean leivän sijaan käytetäänkin bataattia, mikä tekee crostinit sopiviksi myös gluteenittomaan ruokavalioon. Nämä näppärän kokoiset ja silmää miellyttävät, värikylläiset suupalat katoavat vieraiden suihin taatusti hetkessä!

Valmistusaineet

sitruunatuorejuusto:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 sitruunan kuori
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa

herne-yrttiöljy:

  • 1 dl herneitä
  • 1 dl yrttejä esim. basilikaa, korianteria, tilliä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1/2 tl suolaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria

koristeeksi:

  • herneenversoja
  • herneenpalkoja

Kylmäsavulohicrostinit ohje

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Kuori bataatit kuorimaveitsellä. Leikaa bataatit 1 cm siivuiksi. Aseta pellille leivinpaperin päälle.
  3. Sivele bataatit molemmilta puolilta oliiviöljyllä, ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
  4. Paahda bataatteja uunissa keskitasolla 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
  5. Sekoita sitruunatuorejuuston ainekset sekaisin.
  6. Sekoita sauvasekoittimella herne-yrttiöljyn ainekset sekaisin.
  7. Anna bataattien jäähtyä. Sivele päälle sitruunatuorejuustoa, asettele päälle kylmäsavukirjolohifileesiivuja, herneenversoja ja herneenpalkoja.
  8. Pirskottele päälle herne-yrttiöljyä.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 61 g

Energia 127 kcal

Proteiini 5 g

Hiilihydraatit 7 g

Rasva 9 g

Tyydyttynyt rasva 3 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 0.2 g

Sokeri 4 g

Kolesteroli 13 mg