Kylmäsavulohicrostinit
Annoskoko: n. 15 suupalaa 40 min

Kylmäsavulohicrostinit raikastavat juhlapöytää
Kylmäsavulohicrostinit haastavat tavanomaiset, öljyssä paistetut patongin viipaleisiin tehdyt alkupalacrostinit. Raikkaan kylmäsavulohen, kirpeän sitruunan ja suussa rouskuvien herneenversojen yhdistelmä on taattu hitti joka juhlan tarjoiluissa. Tässä crostinireseptissä vaalean leivän sijaan käytetäänkin bataattia, mikä tekee crostinit sopiviksi myös gluteenittomaan ruokavalioon. Nämä näppärän kokoiset ja silmää miellyttävät, värikylläiset suupalat katoavat vieraiden suihin taatusti hetkessä!
Valmistusaineet
- 2 pientä bataattia
- 200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta siivuina
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
sitruunatuorejuusto:
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 sitruunan kuori
- 1 rkl sitruunan mehua
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
herne-yrttiöljy:
- 1 dl herneitä
- 1 dl yrttejä esim. basilikaa, korianteria, tilliä
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl sitruunan mehua
- 1/2 tl suolaa
- muutama rouhaisu mustapippuria
koristeeksi:
- herneenversoja
- herneenpalkoja
Kylmäsavulohicrostinit ohje
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Kuori bataatit kuorimaveitsellä. Leikaa bataatit 1 cm siivuiksi. Aseta pellille leivinpaperin päälle.
- Sivele bataatit molemmilta puolilta oliiviöljyllä, ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
- Paahda bataatteja uunissa keskitasolla 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
- Sekoita sitruunatuorejuuston ainekset sekaisin.
- Sekoita sauvasekoittimella herne-yrttiöljyn ainekset sekaisin.
- Anna bataattien jäähtyä. Sivele päälle sitruunatuorejuustoa, asettele päälle kylmäsavukirjolohifileesiivuja, herneenversoja ja herneenpalkoja.
- Pirskottele päälle herne-yrttiöljyä.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 61 g
Energia 127 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatit 7 g
Rasva 9 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0.2 g
Sokeri 4 g
Kolesteroli 13 mg