Kirjolohifileepalat mausteöljyssä

Annoskoko: 4 20 min

Arvio:

5

Kirjolohifileepalat mausteöljyssä

Kirjolohifileepalat mausteöljyssä voit kypsentää monin tavoin

Kirjolohifileepalat mausteöljyssä valmistuvat Kalaneuvoksen maustamattomasta, tuoreesta pakatusta kirjolohifileestä. Pakattu filee on C-leikattu, eli ruodoton. Tämän ansiosta se on turvallinen käyttää myös pienten lasten perheissä. Voit leikata fileen paloiksi, maustaa palat itse ja kypsentää leikatut palat jollakin alla mainituista tavoista. Tämä ruoka sopii siis niin kesän grillikauteen, kuin talvella sisäkeittiössä valmistettavaksi.

Voit kypsentää fileepalat sellaisenaan uunissa tai muotoilla niistä medaljonkeja ja paistaa ne kypsiksi uunissa, paistinpannulla tai grillissä. Erityisen meheviksi fileepalat kypsennät laittamalla ne yksitellen folion sisälle tai folion päälle paistumaan joko uuniin tai grilliin. Tässä on oiva resepti kalan grillausta ajatellen kesään tai nopeaksi, mutta terveelliseksi ruoaksi kiireiseen arkeen kotikeittiöön.

Kirjolohipalojen kypsennys

  • Pannulla: Paista kypsäksi pannulla noin 5 min molemmilta puolilta
  • Uunissa: Paista uunissa noin 15 min 200 asteessa
  • Grillissä: Grillaa alumiinifolion päällä kypsäksi noin 10-15 min

Kirjolohifilee on terveellistä arjen pikaruokaa

Kalaneuvoksen pakattu kirjolohifilee on arjen pikaruokaa parhaimmillaan. Kala on terveellistä ja saat tehtyä fileestä monenlaisia ruokia, useilla eri kypsennystavoilla. Reseptipankkimme lähes kaikki lohiruoat voit valmistaa myös kirjolohifileestä. Kirjolohifileessä on vain vähemmän rasvaa, minkä takia sen rakenne kuumennettaessa on hieman mureampi. Folion päällä tai sisällä kypsennettynä esimerkiksi grillissä, ei murenemisongelmaa kuitenkin pitäisi esiintyä.

Kannattaa nostella palat folion kanssa, niin palat pysyvät ehjinä. Jotkut pitävät kalan ruoaksi valmistamista monimutkaisena toimenpiteenä. Tämä luulo on harhaa, kuten tämäkin resepti osoittaa. Vaikka lusikka olisi keskellä kämmentä, jokaiselta onnistuu valmiiksi käsitellyn pakatun fileen leikkaaminen paloiksi ja niiden nopea kypsentäminen. Ruokaa saat pöytään jo parissakymmenessä minuutissa – valmisfilee sopii siis erinomaisesti kiireiseen arkeenkin!

Mausteöljyllä maustat fileepalat oman makusi mukaan

Helpoin tapa maustaa tuoreet fileepalat on suolata ne kevyesti (noin 2 % suolaa fileen painoon nähden on sopivasti useimpien makuun), sitten sekoittaa lämmityksen kestävään öljyyn mausteita oman maun mukaan ja sivelee palat öljy-mausteseoksella. Mausteiksi fileepaloille sopivat esimerkiksi tuoreet yrtit, chili, lime, sitruuna tai aivan jotakin muuta – mitä vain haluat itse kokeilla. Laita vaikka tämän reseptin kommentteihin omat vinkkisi fileepalojen mausteiksi!

Valmistusaineet

  • Kalaneuvos pakattu kirjolohifilee (n. 700 g)
  • yrttejä tai chiliä ja limeä (maustamiseen)
  • 1 dl kuumennuksen kestävää öljyä
  • 1 rkl suolaa

paahdettua parsaa:

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • suolaa
  • öljyä
  • 1 sitruuna
  • 4 rkl valmista aiolia

rapeat uuniperunat:

  • 600 g perunoita (jauhoinen lajike)
  • öljyä
  • suolaa

Kirjolohifileepalat mausteöljyssä ohje

Paistetut kirjolohifileepalat yrttimausteöljyllä ja paahdettua parsaa:

  1. Leikkaa foliosta neljä isoa palaa.
  2. Mausta palat öljy-yrttiseoksella.
  3. Laita kalapalat foliopalojen keskelle nahkapuoli alaspäin.
  4. Taittele foliot tiukiksi nyyteiksi ja kypsennä grillissä 10-15 min tai 200 asteessa uunissa noin 15 min.
  5. Poista parsojen tyvestä puumainen osa taivuttamalla parsaa kaarelle molemmista päistä.
  6. Parsa katkeaa itsestään oikeasta kohdasta – heitä puumainen kantaosa pois.
  7. Laita parsat uunivuokaan ja ripottele niille suolaa ja sivele päälle öljyä.
  8. Kypsennä parsat uunissa 200 asteessa noin 15 min tai grillissä oman maun mukaan.
  9. Pirskottele kypsille parsoille sitruunanmehua, tarjoile heti.

Kirjolohimedaljongit lime-chilimausteöljyllä ja rapeat uuniperunat:

  1. Leikkaa fileepalat pituussuunnassa puoliksi nahkaan saakka ja taita medaljongeiksi.
  2. Mausta palat öljyllä, johon on puristettu limeä ja maustettu chilillä.
  3. Paista medaljongit kuumalla parilapannulla tai grillissä noin 3 min per puoli.
  4. Jos paistat kalamedaljongit grillissä laita ne folion päälle paistumaan, näin vältät niiden hajoamisen grilliin.
  5. Tarjoile medaljongit esimerkiksi rapeiden uuniperunoiden ja aiolin kanssa.
  6. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla.
  7. Leikkaa kuorelliset perunat pituussuunnassa puoliksi ja laita uunivuokaan.
  8. Sivele perunoille öljyä ja ripottele pinnalle suolaa.
  9. Paista perunoita 200 asteessa noin 30 min, kunnes perunat ovat saaneet kauniin värin ja ovat pehmenneet.
  10. Tarjoile kalan lisukkeena.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 187 g

Energia 281 kcal

Proteiini 19 g

Hiilihydraatit 3 g

Rasva 22 g

Tyydyttynyt rasva 2 g

Ravintokuitu 2 g

Suola 3.3 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 0 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit