Kirjolohi-juustotaskut
Annoskoko: 5 1 h

Valmistusaineet
Kirjolohi-juustotaskut:
- 600 g Kalaneuvos kirjolohifileetä
- 100 g tuorejuustoa, esim. tilli
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
Uunijuurekset:
- 1 kg erilaisia juureksia esim. porkkanaa, perunaa ja punajuurta
- 2 rkl öljyä
- 1 tl yrttiä, esim. timjamia tai rosmariinia
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1/2 tl suolaa
Tarjoiluun:
- 1 dl tuoretta tilliä
- 1 sitruuna
Kirjolohi-juustotaskut ohje
- Kuori juurekset. Lohko punajuuret ja paloittele porkkanat.
- Harjaa perunat ja leikkaa pitkittäin 6-8 osaan, veneenmallisiksi viipaleiksi.
- Sekoita mausteet ja öljy suuressa kulhossa. Laita juurekset kulhoon ja hiero niihin käsin öljy-mausteseosta.
- Kaada kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Jos haluat, että punajuuret eivät värjää muita juureksia, niin laita ne pellille omaan lohkoonsa.
- Paista juureksia 200 asteessa noin 40 min.
- Leikkaa filee neljäksi, tasapaksuksi palaksi. Tee jokaiseen palan keskelle viilto nahkaan saakka, mutta jätä päät yhteen.
- Mausta kalapalat suolalla ja mustapippurilla. Lusikoi tuorejuustoa viiltoihin.
- Kypsennä kalapaloja uunin keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia.
- Ripottele kypsille kalataskuille tuoretta tilliä ja tarjoile sitruunalohkon kera.
Yhteistyössä Elixirin, Sydänliiton ja Muurlan kanssa.
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 407 g
Energia 390 kcal
Proteiini 26 g
Hiilihydraatit 16 g
Rasva 23 g
Tyydyttynyt rasva 7 g
Ravintokuitu 8 g
Suola 0.6 g
Sokeri 12 g
Kolesteroli 80 mg
Kirjolohi-juustotaskut on juustoherkuttelijan kalaresepti
Kirjolohi-juustotaskut ovat maukas ruoka tarjottavaksi juhlapöytään. Näiden herkullisten kirjolohesta valmistettujen juustotaskujen lisukkeeksi valmistetaan uunijuureksia ja mausteeksi riittää tuore tilli ja sitruuna. Tuorejuusto tuo kirjolohiannokseen mehevyyttä ja makua, eikä ruoalle tarvitse valmistaa erillistä kastiketta jos ei välttämättä halua. Valitse tuorejuusto oman makusi mukaan, hyviä makupareja kalalle ovat esimerkiksi tilli, ruohosipuli tai vaikka valkosipuli.
Uunijuurekset ovat helppoutta hakevan kokin valinta, sillä ne valmistuvat, pilkkomista lukuunottamatta, kuin itsestään uunissa. Juurekset nauttivat uunissa kypsentämisestä, sillä uunissa hitaasti kypsyessään niiden maku syvenee ja ne saavat makean aromin. Katso reseptivideo alta, valmista ja herkuttele!