Kapen mätitoast

Annoskoko: 2

Kapen mätitoast – helposti herkullista

Kapen mätitoast on helppo tarjottava joulun alkupalapöydässä, välipäivien herkkuna tai illanistujaisissa.

Mätitoastin valmistus on yksinkertaista ja nopeaa, mikä tekee siitä oivan valinnan niin kiireiseen arkeen kuin juhlaan. Laita pannulla voissa paistetun ja maustetun paahtoleivän päälle ohut kerros täyteläistä smetanaa, jotta mäti saa ansaitsemansa säväyksen. Ripottele pinnalle hienonnettua punasipulia ja tilliä antamaan raikasta makua. Kun nämä maut yhdistyvät rapean leivän päällä, tuloksena on täydellinen makuelämys ja saa varmasti juhlapöydän vieraat hymyyn.

Korkealaatuinen muikun mäti toimii mätitoastin pääelementtinä. Kalaneuvoksen muikun mätiä voit ostaa 100 g rasioissa pakasteena hyvinvarustetuista ruokakaupoista. Sen rikas ravintosisältö, täynnä omega-3-rasvahappoja ja D-vitamiinia, tukee tervettä ruokavaliota. Lisäksi mäti on ekologisesti kestävä valinta, sillä sen tuotanto kuormittaa ympäristöä huomattavasti vähemmän kuin monet muut eläinperäiset tuotteet. Tämä oranssinpunainen helmi tulee perinteisesti Suomen puhtaista vesistöistä ja on monen kulinaristin suosikki. Muikun mäti on paitsi maistuvaa, myös terveellistä ja kestävä kala-alan tuote. Maultaan muikun mäti on myydyistä mädeistä voimakkaimman makuista.

Huom! Reseptejä ei ole testattu koekeittiössä, ne on laadittu MasterChef -ohjelman taltioinnin yhteydessä. Ainesosien määriä ei ole mitattu.

Reseptin laatija: Kari ”Kape” Aihinen

.

Valmistusaineet

  • 20 g muikunmätiä
  • 1 rkl Valio voita + paistamiseen
  • 1 paahtoleipä
  • ½ punasipuli
  • 12 g Valio smetanaa
  • tilliä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sitruunamehua

Kapen mätitoast ohje

  1. Leikkaa paahtoleivistä reunat ja leikkaa ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Paista kuumalla pannulla voissa kauniin kullankeltaiseksi, mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Vatkaa smetana. Kuori ja leikkaa punasipuli mahdollisimman hienoksi kuutioksi. Mausta smetana suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Kokoa toast smetanalla, mädillä, hienolla punasipulilla ja koristele tillillä.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 232

Energia 171 kcal

Proteiini 4 g

Hiilihydraatit 6 g

Rasva 15 g

Tyydyttynyt rasva 9 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 0.9 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 71 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *