Kalamunakas

Annoskoko: 1 15 min

Kalamunakas

Kalamunakas antaa energiaa päivään

Ruokaisa kalamunakas on herkullinen ja ruokaisa tapa aloittaa päivä tai hyvä eväs vaikkapa lounaaksi. Ravitseva munakas antaa runsaasti energiaa ja tarmoa päivään ja nälkä pysyy loitolla pitkään. Munakas sopii hyvin myös viikonlopun aamuihin tai vaikkapa runsaalle brunssille tarjottavaksi. Kalamunakkaan kruunaavat sen kanssa tarjottavat herkulliset, marinoidut tomaatit, jotka tuovat niin väriä kuin myös täyteläisiä makuja annokseen. Kalamunakkaan valmistamiseen ei tarvita sen suurempia esivalmisteluja ja munakas luonnistuukin kaikentasoisilta kotikokkaajilta.

Resepti ei voisi olla helpompi: munien rakenne vatkataan ensin vispilällä kulhossa rikki ja joukkoon lisätään hieman vettä sekä mausteet. Valkosipulia ja pinaattia pyöritellään paistinpannulla öljyssä hetken verran, sitten päälle kaadetaan vatkattu munakasmassa. Katso reseptivideo alta ja seuraa sen työvaiheita, niin onnistut reseptin valmistamisessa takuuvarmasti!

Valmistusaineet

  • 1 rkl öljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 dl tuoretta pinaattia
  • 3 kananmunaa
  • 3 rkl vettä
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 50 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohifileetä siivuina

marinoidut tomaatit (2 annosta):

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl tuoretta basilikaa

Kalamunakas ohje

  1. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli. Varo polttamasta valkosipulia!
  2. Lisää joukkoon pinaatit ja pyörittele hetki.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki kierrevatkaimella ja sekoita joukkoon vesi. Kaada munakasmassa pannulle pinaattien päälle.
  4. Kypsennä munakasta miedolla lämmöllä välillä lastalla nostellen.
  5. Lisää pinnalle silputtu kylmäsavukirjolohi ja jatka kypsennystä vielä hetki. Munakas on valmista, kun sen pinta on hyytynyt.
  6. Käytä kantta loppukypsennyksen ajan, niin munakasta ei tarvitse kääntää.
  7. Sekoita marinadi oliiviöljystä, etikasta ja suolasta ja pippurista.
  8. Puolita tomaatit ja kaada marinadi tomaattien päälle ja anna maustua.
  9. Lisää joukkoon tuoretta basilikaa ja tarjoile aterian lisukkeena.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 499 g

Energia 737 kcal

Proteiini 34 g

Hiilihydraatit 8 g

Rasva 58 g

Tyydyttynyt rasva 10 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 3 g

Sokeri 6 g

Kolesteroli 643 mg