Kalaisa gnocchipelti
Annoskoko: 4 40 min
Kalaisa Gnocchipelti on värikäs uuniruoka
Kalaisa gnocchipelti on superhelppo ja nopea ruoka, joka sopii loistavasti kiireiseen arkeen, kun haluat syödä jotakin terveellistä ja ravitsevaa. Kalaisasta pellistä valmistuu ihanan värikäs ruoka sen sisältäessä vihreää parsaa, punasipulia, tomaatteja sekä raikkaan keltaista sitruunaa. Ruoka on muunneltavissa helposti vaihtamalla kasviksia omien mieltymysten mukaisesti.
Ihanan helppoa tästä tekee erityisesti se, että kirjolohisuikaleet kerma-hunajamarinadissa ovat kypsyttämistä vaille valmiita käyttöön eikä niitä tarvitse erikseen maustaa. Kasvikset ovat nopea pilkkoa, tomaatit voi lisätä varsineen ja täyttävät perunagnocchit voi lisätä sellaisenaan pellille. Perunagnocchit eli perunamykyt ovatkin mukavaa vaihtelua sekä perunoille että pastalle ja ne ovat juurikin näiden loistava yhdistelmä.
Sitten vielä mausteiden laitto sekä öljyn lisääminen, niin pelti on valmis uuniin. Kirjolohisuikaleet lisätään hieman myöhemmin, sen jälkeen hetken kypsennys ja tämän jälkeen ruoka onkin valmis nautittavaksi.
Valmistusaineet
- 250 g (1 pkt) Kalaneuvos kirjolohisuikale kerma-hunaja
- 1 parsakaali
- 1 punasipuli
- 1 sitruuna
- 500 g varrellisia kirsikkatomaatteja
- 500 g gnoccheja
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl chilihiutaleita
- 1 tl suolaa
- muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
- 1/2 ruukku basilikaa
Kalaisa gnocchipelti ohje
- Irrottele parsakaalin nuput ja viipaloi varsi. Lohko punasipuli ja sitruuna. Nosta uunipellille parsakaali, punasipuli, sitruuna, kirsikkatomaatit varsineen ja gnocchit.
- Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta. Paahda 225 asteessa 10 minuuttia. Nostele lohisuikaleita pellille vihannesten joukkoon ja kypsennä vielä 10 minuuttia. Koristele basilikanlehdillä.
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 444
Energia 616 kcal
Proteiini 24 g
Hiilihydraatit 50 g
Rasva 34 g
Tyydyttynyt rasva 15 g
Ravintokuitu 8 g
Suola 4.4 g
Sokeri 1 g
Kolesteroli 73 mg