Grillatut kirjolohinyytit
Annoskoko: 5 2 h

Grillatut kirjolohinyytit chilimarinadilla ja paprikasalaatilla
Grillatut kirjolohinyytit chilimarinadilla ja paprikasalaatilla on raikas ja herkullinen kokonaisuus, joka valmistuu helposti grillissä. Katso ohjevideo alta ja kokeile itse.
Valmistusaineet
- 750 g Kalaneuvoksen kirjolohifileetä
- Suolaa
- Pippuria
- 2 rkl sambal oelekia
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 iso pala inkivääriä, raastettuna
- 1 rkl ruokaöljyä
- 1 rkl soijakastiketta
Grillattu paprikasalaatti
- 180 g grillattua paprikaa
- 100 g kivettömiä mustia oliiveja
- 150 g fetajuustoa
- 1 sitruuna
- Mustapippuria
Grillatut kirjolohinyytit ohje
- Leikkaa kirjolohi viiteen yhtä suureen palaan. Tee jokaiseen palaan viilto lähes pohjaan asti ja taita palat niin, että saat ”medaljongin”.
- Muotoile kahdesta alumiinifolioarkista ”vene” kalan ympärille niin, että yläosa jää avoimeksi. Suolaa ja pippuroi kala.
- Sekoita loput ainekset marinadiksi, levitä marinadi kalojen päälle ja laita kylmään vähintään tunniksi, mieluiten yön yli.
- Lisää kalapakettien päälle grillattu paprikasalaatti ja grillaa pakkauksia keskilämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes kalan sisälämpötila on 52 °C.
- Tarjoile esimerkiksi hyvän salaatin kanssa.
Grillattu paprikasalaatti ohje
- Hienonna paprika ja oliivit karkeasti, laita kulhoon ja murenna joukkoon fetajuusto.
- Raasta sitruunan kuori joukkoon ja mausta mustapippurilla.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 280
Energia 426 kcal
Proteiini 35 g
Hiilihydraatit 13 g
Rasva 27 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0 g
Sokeri 8 g
Kolesteroli 121 mg