Fish & chips

Annoskoko: 4 1 h

Arvio:

5

Fish and chips

Fish & chips suomalaiseen tapaan – resepti illanistujaisiin

Fish & chips tunnetaan brittien lähes kansallisruokana. Yhdistyneessä kansakunnassa annosta saa melkein jokaisesta pubista ja ruuanmyyntikojusta. Pubeissa annos huuhdotaan alas useimmiten brittiläiseen tapaan oluen kera. Fish and chips on helppo valmistaa. Katso reseptivideo alta ja valmista mukana!

Fish and chips reseptivideo

Valmistusaineet

frittitaikina:

  • 1 dl spelttivehnäjauhoja
  • 1/2 dl maissijauhoja
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl soodaa
  • 1,5 dl olutta

puikularanskalaiset:

  • 600 g puikulaperunoita
  • 2 tl sormisuolaa
  • 1 l öljyä

lisäksi:

  • 200 g pakasteherneitä
  • 1 sitruuna
  • 1 dl ketsuppia

Fish & chips ohje

  1. Pese puikulat hyvin ja lohko kuorineen ohuiksi ranskalaisiksi. Kuivaa hyvin talouspaperin välissä. Kuumenna öljy valurautapadassa 180 asteiseksi. Friteeraa puikulat muutamassa erässä kullanruskeiksi.
  2. Kun puikulat ovat kullanruskeita, nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle ja valuta ylimääräinen öljy pois. Anna jäähtyä hetki ja friteeraa puikulat toiseen kertaan noin minuutin ajan niin, että pinta rapsakoituu.
  3. Nostele puikulat uudestaan talouspaperin päälle valumaan ja ripottele päälle sormisuolaa.
  4. Leikkaa kuhafileestä ruodot pois. Leikkaa kuhafilee pitkittäin puoliksi ja puolikkaat kolmeen osaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Sekoita kaikki frittitaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää olut ja sekoita taikinan ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi juuri ennen paistamista.
  6. Pyöräytä kuhapalat frittitaikinassa ja laske ne varovasti kuumaan öljyyn. Kypsennä kalapalat kullanruskeiksi ja nosta ne hetkeksi talouspaperin päälle valumaan.
  7. Tarjoile fish and chips sulatettujen pakasteherneiden, ketsupin ja sitruunalohkojen kera.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 441 g

Energia 374 kcal

Proteiini 31 g

Hiilihydraatit 50 g

Rasva 1 g

Tyydyttynyt rasva 1 g

Ravintokuitu 6 g

Suola 2.7 g

Sokeri 12 g

Kolesteroli 99 mg