Tricoloriröstit
Annoskoko: 8-10 kpl


Valmistusaineet
2 keskikokoista porkkanaa
½ kesäkurpitsa
1 keskikokoinen punajuuri
¾ dl mustaleimaemmentalraastetta
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl jauhettua muskottipähkinää
ripaus suolaa
sitruunakastike:
1 prk ranskankermaa
1 tl Dijon-sinappia
½ sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunanmehua
ripaus suolaa
ripaus sokeria
koristeeksi:
1 pkt (n. 200 g) Kalaneuvoksen kylmäsavukirjolohifilee siivuja
2 dl rucolan versoja
1 kevätsipulin varsi siivutettuna
sitruunankuorisuikaleita siivutettua
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Tee näin
- Pese vihannekset. Kuori punajuuri ja porkkana. Raasta punajuuri, porkkanat ja kesäkurpitsa raastimen karkealla raastimella. Painele ylimääräinen kosteus raasteista pois kahden talouspaperin välissä, mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä.
- Muotoile käsin tai pienellä, pyöreällä muotilla röstejä ja paista niitä voissa miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia per puoli, kunnes pinta rapeutuu ja hieman ruskistuu.
- Sekoita kastikeainekset ja raasta sitruunaraudalla sitruunasta kuorisuikaleita koristeeksi. Aseta jokaiselle röstille siivu kylmäsavukirjolohifieetä, ripota pinnalle kevätsipulinvarsisilppua ja rucolanversoja. Viimeistele annos lusikallisella sitruunakastiketta ja sitruunankuorisuikaleita.
Vinkit:
Tarjoa röstit pääsiäisen alkupalana tai osana kalaisaa alkuruokapöytää raikkaan valkoviinin kera.
Myös Kalaneuvoksen kirjolohenmäti sopii näiden röstien koristeeksi kylmäsavukirjolohen lisäksi.