Tricoloriröstit

Annoskoko: 8-10 kpl

Tricoloriröstit kylmäsavulohella Kalaneuvos

Valmistusaineet

2 keskikokoista porkkanaa
½ kesäkurpitsa
1 keskikokoinen punajuuri
¾ dl mustaleimaemmentalraastetta
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl jauhettua muskottipähkinää
ripaus suolaa

sitruunakastike:
1 prk ranskankermaa
1 tl Dijon-sinappia
½ sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunanmehua
ripaus suolaa
ripaus sokeria

koristeeksi:
1 pkt (n. 200 g) Kalaneuvoksen kylmäsavukirjolohifilee siivuja
2 dl rucolan versoja
1 kevätsipulin varsi siivutettuna
sitruunankuorisuikaleita siivutettua

Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Tee näin

  1. Pese vihannekset. Kuori punajuuri ja porkkana. Raasta punajuuri, porkkanat ja kesäkurpitsa raastimen karkealla raastimella. Painele ylimääräinen kosteus raasteista pois kahden talouspaperin välissä, mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä.
  2. Muotoile käsin tai pienellä, pyöreällä muotilla röstejä ja paista niitä voissa miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia per puoli, kunnes pinta rapeutuu ja hieman ruskistuu.
  3. Sekoita kastikeainekset ja raasta sitruunaraudalla sitruunasta kuorisuikaleita koristeeksi. Aseta jokaiselle röstille siivu kylmäsavukirjolohifieetä, ripota pinnalle kevätsipulinvarsisilppua ja rucolanversoja. Viimeistele annos lusikallisella sitruunakastiketta ja sitruunankuorisuikaleita.

Vinkit:

Tarjoa röstit pääsiäisen alkupalana tai osana kalaisaa alkuruokapöytää raikkaan valkoviinin kera.

Myös Kalaneuvoksen kirjolohenmäti sopii näiden röstien koristeeksi kylmäsavukirjolohen lisäksi.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu