Savusiikachowder
Annoskoko: 4

Kalaneuvos Savusiika reseptit Kalaneuvos

Valmistusaineet

1–2 (n. 600 g) savusiikaa

1 pkt (140 g) pekonia

2 rkl voita

9–10 puikulaperunaa

200 g parsakaalia

2 kevätsipulin vartta

1 tlk (n. 300) maissinjyviä

8 dl täysmaitoa

1 rkl kalafondia

1 ps (80 g) babypinaattia

½ ruukku lehtipersiljaa

Tee näin

  1. Perkaa savusiiat ja siirrä sivuun odottamaan. Suikaloi pekonit ja nosta ne kylmään kattilaan yhdessä voin kanssa. Kuumenna keskilämmölle ja paista pekonia, kunnes rasva alkaa sulaa.
  2. Kuori ja paloittele perunat, lisää ne pekonin joukkoon. Kuullota perunoita pekonin kanssa noin 5 minuuttia. Paloittele sillä aikaa parsakaalin nuput ja hienonna varsi. Suikaloi kevätsipulin varret ja valuta maissi.
  3. Mittaa kattilaan maito ja fondi, kuumenna. Lisää sitten parsakaalit ja maissi. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää kala ja kevätsipuli. Kuumenna vielä muutama minuutti.
  4. Suikaloi noin puolet pinaatin lehdistä, jätä loput erikseen keittoon lisättäväksi. Hienonna lehtipersilja. Tarkista keiton maku, lisää suolaa tarvittaessa ja rouhi päälle mustapippuria. Viimeistele keitto suikaloidulla pinaatilla sekä lehtipersiljalla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet