Kylmäsavulohicrostinit

Annoskoko: n. 15 suupalaa

Kylmäsavulohicrostinit paperin päällä Kalaneuvos

Valmistusaineet

2 pientä bataattia
200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta siivuina
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

sitruunatuorejuusto:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan kuori
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa

herne-yrttiöljy:
1 dl herneitä
1 dl yrttejä esim. basilikaa, korianteria, tilliä
½ dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl sitruunaa
½ tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria

koristeeksi:
herneenversoja
herneenpalkoja

Tee näin

  1. Laita uuni lämpiämään 200-asteeseen
  2. Kuori bataatit kuorimaveitsellä. Leikaa bataatit 1 cm siivuiksi. Aseta pellille leivinpaperin päälle.
  3. Sivele bataatit molemmilta puolilta oliiviöljyllä, ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Paahda bataatteja uunissa keskitasolla 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Bataatit eivät saa pehmetä liikaa, jotta ne pysyvät kasassa.
  4. Sekoita sitruunatuorejuuston ainekset sekaisin.
  5. Sekoita sauvasekoittimella herne-yrttiöljyn ainekset sekaisin.
  6. Anna bataattien jäähtyä. Sivele päälle sitruunatuorejuustoa, asettele päälle kylmäsavukirjolohisiivuja, herneenversoja ja herneenpalkoja. Pirskottele päälle herne-yrttiöljyä.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu