Kirjolohi-mangoldipiirakka
Annoskoko: 6–8, Gluteeniton

Kalaneuvos Kirjolohi-mangoldipiirakka Kalaneuvos

Valmistusaineet

4 mangoldin vartta tai 5 parsaa tai broccoliinia
8 munaa
125 g jotain maukasta juustoa raasteena (kuten Gruyere)
125 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohisiivuja
1/2 punasipuli
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 tl merisuolahiutaleita, esim. Maldonia
pari rouhausta mustapippuria

Tee näin

  1. Huuhtele ja silppua valitsemasi vihanneksen varret. Kuori ja viipaloi punasipuli. Raasta juusto. Murskaa valkosipuli ja pilko kylmäsavukirjolohisiivut.
  2. Sekoita kanamunien rakenne rikki kulhossa ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Lisää seoksen joukkoon juustoraaste. Kaada muna-juustoseos pilkottujen vihannesten joukkoon ja sekoita kevyesti. Lisää kylmäsavukirjolohisiivut nostellen joukkoon.
  3. Vuoraa irtopohjavuoka (max 20 cm halkaisijaltaan) leivinpaperilla ja kaada muna-vihannesseos vuokaan. Tasoita pinta ja paista piirakkaa 180 asteisessa uunissa 20 minuutin ajan ensin folion alla. Poista folio ja paista vielä 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen paloiksi leikkaamista.

Vinkki: tämä piirakka on mainio kevätjuhlatarjottava. Se on pohjattomana gluteeniton ja jos paistat piiraan suorakaiteenmuotoisessa vuoassa, voit leikellä sen pieniksi annospaloiksi noutopöytään tarjolle.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet