Kalamunakas

Annoskoko: 1

Kalamunakas Kalaneuvos

Kalamunakas antaa energiaa päivään

Ruokaisa kalamunakas on herkullinen ja ruokaisa tapa aloittaa päivä tai hyvä eväs vaikkapa lounaaksi. Ravitseva munakas antaa runsaasti energiaa ja tarmoa päivään ja nälkä pysyy loitolla pitkään. Munakas sopii hyvin myös viikonlopun aamuihin tai vaikkapa runsaalle brunssille tarjottavaksi. Kalamunakkaan kruunaavat sen kanssa tarjottavat herkulliset, marinoidut tomaatit, jotka tuovat niin väriä kuin myös täyteläisiä makuja annokseen. Kalamunakkaan valmistamiseen ei tarvita sen suurempia esivalmisteluja ja munakas luonnistuukin kaikentasoisilta kotikokkaajilta.

Resepti ei voisi olla helpompi: munien rakenne vatkataan ensin vispilällä kulhossa rikki ja joukkoon lisätään hieman vettä sekä mausteet. Valkosipulia ja pinaattia pyöritellään paistinpannulla öljyssä hetken verran, sitten päälle kaadetaan vatkattu munakasmassa. Munakkaan valmistamisessa maltti on valttia. Munakasta kypsennetään miedolla lämmöllä välillä lastalla nostellen, jotta juokseva munakasmassa hyytyy tehokkaammin kauttaaltaan. Miedolla lämmöllä paistaminen takaa sen, että munakas pysyy pehmeänä eikä pala pohjaan. Kun munakas on saanut kypsyä pannulla hetken aikaa, lisätään sen pinnalle vielä valmiiksi siivutettua Kalaneuvoksen kylmäsavukirjolohta. Loppukypsennyksen ajan on hyvä käyttää kantta. Näin pinta hyytyy ja munakasta ei tarvitse kääntää. Sillä välin, kun munakas kypsentyy kannen alla, on aikaa valmistaa marinoidut tomaatit. Yksinkertainen marinadi puolitetuille kirsikkatomaateille syntyy oliiviöljystä, balsamiviinietikasta sekä ripauksesta suolaa ja pippuria. Joukkoon voi lisätä vielä tuoretta basilikaa makumaailmaa täydentämään. Katso reseptivideo alta ja seuraa sen työvaiheita, niin onnistut reseptin valmistamisessa takuuvarmasti!

Kalamunakkaalla lisää kalaa ruokapöytään

Kala on terveellistä ruokaa, jonka käytön lisäämistä Suomessa suositellaan. Kalaa tulisi suositusten mukaan syödä kahdesti viikossa. Tunnetusti kalat pitävät sisällään hyviä omega-3-rasvahappoja, D-vitamiinia sekä runsaasti proteiinia. Kotimaisen kalan suosiminen ruoanlaitossa on myös ekologinen ja siten myös järkevä valinta. Lisäämällä Kalaneuvoksen kylmäsavukirjolohta munakkaaseen saat yhden päivän kalakiintiön täytettyä. Kala tuo munakkaaseen makua ja munakkaasta tulee entistä ruokaisampi ja runsasravinteisempi. Myös munakkaassa käytettävää pinaattia on hyvä suosia arjen kokkailuissa, sillä se on erinomainen ja ennen kaikkea luonnollinen raudan ja K-vitamiinin lähde. Pinaatti sopii myös hyvin kalaruokien lisukkeeksi, joko sellaisenaan paistettuna tai kermalla kastikkeeksi aateloituna.

Valmistusaineet

1 rkl öljyä
1 valkosipulin kynsi
kourallinen tuoretta pinaattia
3 kananmunaa
3 rkl vettä
ripaus (yrtti)suolaa
mustapippuria
50 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohifileetä siivuina

marinoidut tomaatit (2 annosta):
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
250 g kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa

Kalamunakas ohje

  1. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli. Varo polttamasta valkosipulia!
  2. Lisää joukkoon pinaatit ja pyörittele hetki.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki kierrevatkaimella ja sekoita joukkoon vesi. Kaada munakasmassa pannulle pinaattien päälle.
  4. Kypsennä munakasta miedolla lämmöllä välillä lastalla nostellen. Lisää pinnalle silputtu kylmäsavukirjolohi ja jatka kypsennystä vielä hetki. Munakas on valmista, kun sen pinta on hyytynyt. Vinkki! Käytä kantta loppukypsennyksen ajan, niin munakasta ei tarvitse kääntää.

Marinadi:
Sekoita marinadi oliiviöljystä, etikasta ja suolasta ja pippurista. Puolita tomaatit ja kaada marinadi tomaattien päälle ja anna maustua. Lisää joukkoon tuoretta basilikaa ja tarjoile aterian lisukkeena.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

wave