Julkaistu: 29.01.2018

Pirkanmaan vientipalkinto 2017 Kalaneuvos Oy:lle

Kalaneuvos Oy:n Toni Hukkanen, Mari Heikkilä ja Victoria Maddi ottamassa vastaan Pirkanmaan vuoden 2017 vientipalkintoa.

Kalaneuvos Oy on saanut Tampereen kauppakamarin ja Tampereen nuorkauppakamarin myöntämän Pirkanmaan vientipalkinnon 2017. Viennin osuus on jo 20 prosenttia liikevaihdosta.

Suomalainen kala-alan perheyritys Kalaneuvos Oy (aiemmin V. Hukkanen Oy) on merkittävällä tavalla edistänyt Suomen kala-alan vientiä ja kansainvälistymistä. Kalaneuvoksen yrittäjäperhe on ostanut kaksi ruotsalaista yritystä ja laajentanut toimintaansa niin Euroopassa kuin Aasiassakin. Nyt yritykset työllistävät yli 230 henkilöä. Yli 40 vuotta alalla toiminut kalatalousneuvos Veijo Hukkanen on kehittänyt, kouluttanut ja nostanut kala-alan laatutasoa ja vaikuttanut suomalaisen kala-alan osaamisen ja työllisyyden kehittymiseen.

”Palkinto on hieno tunnustus jo pitkään tekemällemme vientityölle ja kannustaa koko yritystämme uusiin viennin tavoitteisiimme. Palkinto tuli yllätyksenä, vaikka olemme kasvattaneet vientiämme yli 50 prosenttia viime vuonna. Vuonna 2019 valmistuvalla noin 15 miljoonan euron laajennuksella pystymme panostamaan jalosteiden vientiin entistä voimakkaammin ja tulemme rekrytoimaan Sastamalaan noin 30 henkeä lisää”, toimitusjohtaja Veijo Hukkanen kommentoi.

tunnustus kasvavasta viennistä

Kalaneuvoksen liiketoiminta on kansainvälistynyt tasaisesti vuodesta 2008 kiihtyen viimeisten neljän vuoden ajan. Samaan aikaan kannattavuuden kasvaessa on kehitetty ja viety suomalaista kalateollisuutta kohti menestystä. Ratkaisut ovat nostaneet koko alan tuloksentekomahdollisuuksia etenkin kalankasvatuksessa. Kalaneuvoksen viennin kasvattaminen ja alan uudistaminen ovat olleet hyödyksi ja avanneet Suomen kalataloudelle mahdollisuuksia menestyä myös kansainvälisessä kilpailussa. Tuotteiden jalostusastetta Suomessa on nostettu ja muiden muassa Baltian maihin, Saksaan ja Espanjaan on viety jalosteita niin kuin Venäjällekin ennen vientirajojen sulkeutumista elokuussa 2014.

”Vientitiimimme lisäksi palkinto on hieno kunnianosoitus koko yrityksellemme jossa jokaisella osa-alueella ja henkilöllä on merkitystä sille, että pystymme toimittamaan laadukkaita tuotteita asiakkaillemme niin Suomessa kuin ulkomailla. Suomella on hyvä mahdollisuus kehittyä kalanvientimaana pohjoisen sijaintimme ansiosta. Tulevien vuosien poliittisilla ratkaisuilla on valtava merkitys siihen osaammeko hyödyntää viileät olosuhteemme lisäämällä kalankasvatuslupia Suomessa ja kannustamalla kala-alaa kehittymään”, Veijo Hukkanen arvioi.

suomalainen kala on kysyttyä maailmalla

Kalaneuvos Oy vie kalaa Valko-Venäjälle, Puolaan, Viroon, Liettuaan, Ukrainaan, Saksaan, Latviaan, Norjaan, Espanjaan ja Vietnamiin. Työn alla on noin kymmenen uutta kohdemaata. Kalaneuvos Oy:llä on oma vientipäällikkö ja kaksi vientiassistenttia sekä Baltiassa oma edustaja sekä agentteja valmiina Kiinassa, kun vientilupa saadaan.

”Suomalaiselle kalalle on kysyntää maailmalla. Monet asiakkaat ottavat meihin yhteyttä jopa ilman meidän ponnistuksia eri maihin. Olemme laajentuneet viime vuosina voimakkaasti yritysostojen kautta. Olemme sen kokoluokan yritys kala-alalla, että meidän on haettava kasvua myös viennistä. Me kaikki Kalaneuvoksella olemme iloisia saamastamme huomionosoituksesta. Haluamme kasvattaa viennin suhdetta liikevaihdostamme merkittävästi myös tulevina vuosina, nykyisestä 20 prosentin osuudesta muun muassa tehdaslaajennuksen avulla”, varatoimitusjohtaja Toni Hukkanen toteaa.

Lisätietoja:
Kalaneuvos Oy:n toimitusjohtaja kalatalousneuvos Veijo Hukkanen, +358 500 655 356, veijo.hukkanen(at)kalaneuvos.fi, kalaneuvos.fi

Tampere CCI * Tampereen kauppakamarin viestintäpäällikkö Noora Hietanen, +358 50 520 2548, noora.hietanen(at)tampere.chamber.fi, www.tampere.chamber.fi

Pirkanmaan vientipalkinnon myöntävät Tampereen kauppakamari ja Tampereen nuorkauppakamari. Vientipalkintoa on jaettu vuodesta 1968 asti.