Julkaistu: 05.01.2024

NORDIC FISH -konserniin kuuluva Nordic Trout on nimittänyt Jussi Kosomaan Liiketoimintajohtajaksi

Kalan kasvatus RGB

Nordic Trout on nimittänyt liiketoimintajohtajaksi Jussi Kosomaan. Jussilla on laaja aiempi kokemus kansainvälisestä ruokateollisuudesta ja viimeisimpänä hän on toiminut Ravintoraisiolla tehdaspäällikkönä. Jussi tulee aloittamaan organisaatiossamme 15.1.2024 ja raportoi tehtävässään Nordic Troutin toimitusjohtajalle Hans-Mikael Heleniukselle.

”Nordic Fish on alansa johtava toimija Suomessa ja Ruotsissa ja olenkin erittäin kiitollinen saadessani liittyä tähän vahvojen osaajien joukkoon. Viime vuosien johdonmukainen työ yhtiön ja koko alan kehittämiseksi antaa uskoa, että kunnianhimoinen strategia toteutuu ja kotimaisen kalan arvostus saadaan sen ansaitsemalle tasolle. Odotan innolla, että pääsen kehittämään Nordic Troutin toimintaa yhdessä kalankasvatuksen ammattilaisten kanssa.”, kertoo Jussi.

”Olemme erittäin otettuja, kun saamme kansainvälisen ruoka-alan osaajan mukaamme kehittämään kokonaisuudessaan kalankasvatustamme kohti tavoitteitamme, jossa toimintamme tulee olemaan vastuullista sekä kestävän kehityksen periaatteiden mukaista. Haluamme voimakkaasti vastata erityisesti kotimaisen kalan kysyntään, kertoo toimitusjohtaja Hans-Mikael Helenius. Kalastamme kasvua-strategian mukaisesti teemme tuotantoketjun hallinnasta kyvykkään, luoden samalla alalle uuden standardin, toteaa toimitusjohtaja Hans-Mikael Helenius.


Nordic Fish on suomalainen perheyritys, jonka alle kuuluvat mm. kalankasvatuskonserni Nordic Trout Ab sekä kalanjalostuskonserni Kalaneuvos.

Kalankasvatusliiketoiminta tuottaa Manner-Suomen, Ahvenanmaan ja Ruotsin 30 toimipisteessä vuosittain noin 9 miljoonaa kiloa kirjolohta ja on yksi EU:n johtavista kirjolohen mädin tuottajista. Kalaneuvoksen alla toimiva kalanjalostusliiketoiminta valmistaa herkullisia kalatuotteita Sastamalassa, Turussa ja Kaskisissa ja käsittelee vuosittain yli 15 miljoonaa kalakiloa. Korkean laadun ja ylivoimaisen maun takaavat ammattitaidolla valmistetut tuotteet, Suomen puhtaissa vesissä kasvaneet ja kasvatetut kalat sekä parhaat tuontiraaka-aineet. Koko Nordic Fish-konsernin liikevaihtoarvio vuodelle 2023 on 140 miljoonaa euroa.