Julkaistu: 05.04.2023

Kalaneuvos investoi kalamarkkinaan

Kalaneuvos logo

Kalaneuvos toteuttaa mittavan, koneisiin ja prosesseihin kohdistettavan miljoonan euron investoinnin vuoden 2023 aikana.

Investointi koskee vuoden 2023 aikana tehtäviä kehittämistoimia savustukseen, siivutukseen ja tuotteiden pakkaamiseen sekä uusien prosessien käynnistämiseen.

Muutos koskee koneita, laitteita ja tilajärjestelyjä, jotka tehostavat ja nopeuttavat prosessien läpimenoa. Nykyinen kapasiteetti voidaan investoinnin avulla jopa tuplata. Ensimmäisenä tehtaalle valmistuu loimutusprosessi huhtikuussa, Kalaneuvoksen operatiivinen johtaja Pekka Lahtinen avaa.

Loimutusprosessi on yritykselle täysin uusi toiminto. Samalla kehitetään uunien savustustekniikkaa ja parannetaan entisestään tasalaatuisuutta. Suoraviivaisemmilla toiminnoilla tulee myös olemaan vaikutusta laatutason kasvuun entisestään.

Kokonaisuudessaan Sastamalan tehdas on teknisesti Suomen kehittynein kalanjalostuslaitos. Investoinnin avulla mahdollistamme ja parannamme mahdollisuuksiamme myös viennissä, Lahtinen iloitsee.

Kuluttajatarpeet ovat muuttuneet ja haussa ovat ruoan pienemmät pakkauskoot ja pidemmälle jalostetut tuotteet.

Tarjoamme kuluttajille jatkossa monipuolisempia uutuuksia, muun muassa erilaisia kalasuikaletuotteita.

2019 Kalaneuvoksen Sastamalan tehtaalle toteutettiin 11 000 neliömetrin laajennus, joka teki Kalaneuvoksesta Pohjoismaiden suurimman kalansavustajan. Suurinvestoinnin arvo oli 28 miljoonaa euroa.

Nyt jalostamme merkittäviä määriä kalaa eli noin 5 miljoona kiloa vuodessa, josta 3 miljoonaa on pienen hiilijalanjäljen omaavaa kirjolohta, Lahtinen kertoo.

Henkilöstö suhtautuu miljoonainvestointiin positiivisesti. Työn suhteen uusi investointi merkitsee jopa 10 työpaikan lisäämistä.

Kalan kysyntä kasvaa edelleen, vaikka markkinatilanne onkin haastava kohonneiden raaka-ainehintojen vuoksi.

Uskomme vahvasti kala-alaan ja uskallamme siksi investoida siihen isosti sekä kehittää toimintaamme Suomessa. Samalla haluamme tukea terveellistä ja kestävää elämäntyyliä. Erityisesti meressä kasvatettu kirjolohi on erinomainen ja ekologinen teko edistää ympäristövastuullista kulutusta, Kalaneuvoksen toimitusjohtaja Hans-Mikael Helenius kertoo.

LISÄTIETOJA:

Toimitusjohtaja Hans-Mikael Helenius, Kalaneuvos Oy, Nordic Trout Oy Ab
+358 50 5237 297 hans-mikael.helenius@kalaneuvos.fi


Kalaneuvos-konserni lyhyesti

Liikevaihto: arvio v. 2022 100 miljoonaa euroa

Henkilöstö: noin 170

Toimipisteet: Sastamala, Turku ja Kaskinen

Suomalainen yritys, pohjoismaiden suurin kalansavustaja

Brändit: Kalaneuvos, Martin Kala, Heimon, Saaristomeren paras kalapaikka

Kalaneuvos Oy on valmistanut laadukkaita kalatuotteita vuodesta 1975 lähtien. Yritys toimii Sastamalassa, Turussa ja Kaskisissa. Kalaneuvos on edelläkävijä kalanjalostuksessa, kalan tukkukaupassa, maahantuonnissa ja viennissä. Yritys kehittää, valmistaa ja markkinoi korkealaatuisia kalatuotteita Kalaneuvos-tuotemerkillä ja kaupan Private Label -merkeillä. Korkean laadun ja ylivoimaisen maun takaavat taidokkaasti jalostetut ja valmistetut tuotteet, Suomen puhtaissa vesissä kasvaneet ja kasvatetut kalat sekä parhaat tuontiraaka-aineet. Kalaneuvos-konserniin kuuluu Turussa ja Kaskisissa toimiva Martin Kala Oy, joka on Suomen suurin silakkafileen valmistaja. Koko kalanjalostuskonserni käsittelee vuosittain yli 15 miljoonaa kiloa kalaa.

Nordic Fish Oy on suomalainen perheyritys, jonka alle kuuluvat mm. kalankasvatuskonserni Nordic Trout sekä kalanjalostuskonserni Kalaneuvos.

Nordic Trout Ab ja mm. sen ruotsalainen tytäryritys Nordic Trout Sweden AB ovat erikoistuneet kalankasvatukseen. Kalankasvatuksen noin 30 toimipistettä sijaitsevat Manner-Suomessa, Ahvenanmaalla ja Ruotsissa. Nordic Troutin kalankasvatuksen juuret ulottuvat 1960-luvulle asti ja kasvatuksen vuosivolyymi on noin 9 miljoonaa kiloa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit