Julkaistu: 06.02.2017

Kalaneuvos-brändin takana toimiva yrittäjäperhe ostaa kalankasvatusyrityksen Ruotsissa

TIEDOTE | 06.02.2017 KLO 09:00

Hukkasen yrittäjäperheen omistama Nordic Fish Oy laajentaa kalankasvatustoimintaansa ostamalla Ruotsissa toimivan Slotts Lax Ab -kalankasvatusyrityksen koko osakekannan.

Vuonna 1985 perustettu Slotts Lax Ab on Nordic Fish -konsernin pitkäaikainen ruokakalan toimittaja. Slotts Lax Ab tuottaa ruokakalaa noin 1,2 miljoonaa kiloa, minkä lisäksi sillä on noin kahden miljoonan kalanpoikasen vuosituotantokapasiteetti.

Kuten Hukkasten yritys, myös Slotts Lax Ab on toisessa polvessa toimiva perheyritys. Yrityksen entiset omistajaveljekset Christer ja Patrik Slott sekä koko muu henkilökunta tulevat jatkamaan vanhoina työntekijöinä. Yhteistyön uskotaan sujuvan yhteisen historian perusteella hyvin jatkossakin: ”Yrityskauppa kahden perheyrityksen välillä eteni hyvässä hengessä ja aikataulussa. On hienoa tehdä yhteistyötä asiantuntevien yrittäjien kanssa”, kertoo Nordic Fish Oy:n toimitusjohtaja Toni Hukkanen.

Slottin veljekset ovat aina halunneet kehittää yritystä eteenpäin ja pyrkineet tekemään asioita paremmin. ”Odotamme innolla yrityksen tulevaisuutta ja kehitystä Hukkasen yrittäjäperheen kanssa”, Christer ja Patrik Slott iloitsevat.

Kasvua kansainvälistymisestä

Kalaneuvos-tuotemerkillä myytävistä kalajalosteistaan tunnettu Hukkasen yrittäjäperhe vahvistaa yritysostolla raaka-aine saatavuuttaan.

Kirjoloheen keskittyvä kalankasvatus tukee perheyrityksen strategiaa, jonka mukaan konserni tavoittelee kasvua erityisesti tarjoamalla asiakkailleen kirjolohta eri muodoissaan. Yrityksellä on tällä hetkellä vientiä noin 10 eri maahan ja uusia kohdemaita etsitään aktiivisesti.

”Pitkälle tulevaisuuteen katsovana perheyrityksenä, meille on tärkeää vahvistaa asemaamme pohjoismaisena vientiyrityksenä, tämä yrityskauppa tukee tavoitteitamme”, toteaa V. Hukkanen Oy:n toimitusjohtaja Veijo Hukkanen.

Nordic Fish Oy ja V. Hukkanen Oy lyhyesti

Kalaneuvos – V. Hukkanen Oy on suomalainen perheyritys, joka on valmistanut laadukkaita kalatuotteita jo vuodesta 1975 Sastamalassa ja Turussa. V. Hukkanen Oy kehittää, valmistaa ja markkinoi korkealaatuisia kalatuotteita Kalaneuvos-tuotemerkin ja kaupan private label -merkkien alla. Yritys harjoittaa kalanjalostusta, tukkukauppaa, maahantuontia ja vientiä.

Hukkasen perhe omistaa myös kalankasvatukseen keskittyneen Nordic Fish -konsernin, jolla on yli 30 toimipistettä Manner-Suomessa, Ahvenanmaalla ja Ruotsissa.  Yhdessä Hukkasten yritykset muodostavat Suomen suurimman kala-alan toimijan.

Hukkasten kala-alan yritykset 2016

Henkilökunta: noin 250
Vuosittainen kalanmyynti yli 20 milj. kiloa
Liikevaihto 105 milj. euroa

Slotts Lax Ab lyhyesti

Slotts Lax on Göran Slottin vuonna 1985 perustama ruotsalainen kalankasvatusyritys, jota hänen poikansa Patrik ja Christer ovat johtaneet vuodesta 2005. Yritys on erikoistunut kirjolohen poikastuotantoon ja ruokakalan kasvatukseen. Slotts Lax Ab:lla on neljä kasvatusyksikköä Ruotsissa ja sen kokonaistuotanto on vuosittain noin 1,2 miljoonaa kiloa ruokakalaa.

Slotts Lax Ab 2016

Henkilökunta: 6
Ruokakalan kapasiteetti 1,2 milj. kiloa/vuosi
Poikastuotannon kapasiteetti 2 milj. kpl/vuosi
Liikevaihto n. 5 milj. euroa

Lisätietoja:

Toni Hukkanen
Nordic Fish Oy:n toimitusjohtaja
V. Hukkanen Oy:n varatoimitusjohtaja

Tel. +358 500 900 378
toni.hukkanen(at)kalaneuvos.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *