Julkaistu: 17.03.2020

Kalaneuvoksen varautuminen koronavirusepidemiaan

Kalaneuvos logo

Päivitetty 17.3.2020

Lue tästä, miten Kalaneuvos varautuu koronavirukseen (COVID-19). Päivitämme artikkelia toiminnastamme poikkeustilanteen vallitessa.

Ruokaviraston tiedotteessa (31.1.2020) todetaan, että tämän hetkisen tiedon mukaan koronavirus ei tartu ihmisiin elintarvikkeiden välityksellä. Näin ollen elintarvikkeiden valmistusta ja käyttöä ei ole syytä rajoittaa epidemiankaan aikana. Epidemian mahdolliset vaikutukset voivat sen sijaan kohdistua henkilöstön riittävyyteen ja raaka-aineiden saatavuuteen.

Kalaneuvoksella on tuotteiden valmistuksen suhteen olemassa priorisointimalli, jolla pyritään turvaamaan tuoteryhmittäin suurimpien tuotteiden valmistus poikkeustilanteissa. Jatkuvuussuunnitelma ja toimintamalli akuuttiin kriisinhallintaan on laadittu, minkä avulla varmistetaan liiketoiminnan mahdollisimman häiriötön jatkuvuus myös epidemiatilanteessa. Kolme kalanjalostustehdastamme ja kalankasvatusperkaamomme jatkavat toimintaansa normaalisti. Teemme parhaamme myös poikkeustilanteessa.

Miten Kalaneuvos varautuu mahdolliseen laajempaan epidemiaan?

Olemme viimeisten viikkojen aikana varautuneet toimintaan koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Seuraamme jatkuvasti tilanteen kehittymistä ja teemme tarvittavia toimenpiteitä nopeasti. Seuraamme tarkkaan viranomaisohjeita. Henkilökuntaa on ohjeistettu tarkasti ja uusia päivityksiä ohjeistuksiin tehdään tarpeen mukaan.

Onko koronaviruksella vaikutusta Kalaneuvoksen tuotteiden toimituksiin?

Toistaiseksi tilanteella ei ole ollut vaikutusta toimituksiin. Jos tilanne muuttuu, ilmoitamme siitä asiakkaillemme välittömästi.

Raaka-aineiden ja pakkausmateriaalien saatavuus on tällä hetkellä hyvä. Kriittisten raaka-aineiden ja pakkausmateriaalien saatavuuteen on suunnitelma vaihtoehtoisten toimittajien osalta.

Miten ehkäisemme henkilöstömme sairastumista COVID 19-virukseen?

Henkilöstömme hyvinvointi on meille koko toiminnan lähtökohta. Hygieniaohjeita on kiristetty entisestään. Tuotannon hygieniasuojainten riittävyys ja asianmukainen käyttö on varmistettu. Henkilöstölle on laadittu toimintaohjeet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Näissä ohjeissa otetaan kantaa henkilökohtaiseen hygieniaan sekä toimimiseen tehdasalueilla ja tuotanto-osastoilla.

Työhön paluu matkailun tai mahdollisen koronavirusaltistuksen jälkeen on ohjeistettu, linjassa valtion hallituksen ja viranomaistahojen ohjeiden kanssa. Kalaneuvos ei myöskään ota vastaan vierailijoita tehtaalle tai laitoksiinsa.

Lähikontaktien määrää ja työnkiertoa on rajattu osastoilla taudin leviämisen ehkäisemiseksi. Suunnitelma henkilöstön liikkuvuuteen eri osastojen välillä mahdollisten laajojen sairaspoissaolojen varalta on laadittu. Etätyömahdollisuutta hyödynnetään toimihenkilöillä. On varmistettu, että saapuvien raaka-aine-erien kuljetushenkilöstö ei levitä koronavirusta tehdasalueelle tiukennetuin ilmoittautumis- ja kyselymenettelyin.

Kalaneuvos säilyttää keskusteluyhteyden viranomaistahojen kanssa ja noudattaa virallisia ohjeistuksia taudin leviämisen ehkäisemiseksi samalla varmistaen elintarviketuotannon jatkuvuuden. Ensisijaisesti näillä toimilla Kalaneuvos haluaa turvata henkilöstönsä hyvinvoinnin ja varmistaa tuotteiden ja palvelujen toimitukset asiakkailleen. Tiedotamme mahdollisista muutoksista tilanteen mukaan.

Kalaneuvos Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *