Julkaistu: 16.10.2017

Kalaneuvoksen makrilli on nyt MSC-sertifioitua

Kalaneuvos savupippurimakrillifilee MSC

Kalaneuvoksen myymä makrilli on nyt MSC-sertifioitua. MSC-sertifikaatti on maailmanlaajuisesti tunnettu todistus siitä, että kala on pyydetty ekologisesti kestävällä tavalla.

MSC (Marine Stewardship Council) on maailman johtava kestävän kalastuksen sertifiointiohjelma. Järjestöllä on käytössään kattavat kestävän kalastuksen ja merenelävien jäljitettävyyden standardit, joilla tutkitusti on positiivinen vaikutus kalakantoihin. MSC:n kestävän kalastuksen sertifioinnissa arvioidaan kalakannan tila, kalastuksen ympäristövaikutukset ja kalastuksen hallinnointi. Kalastus ei saa muuttaa meren ekosysteemin rakennetta tai monimuotoisuutta eikä heikentää kalakantoja.

Sininen, ovaalinmuotoinen MSC-merkki kertoo kuluttajalle, että kyseinen kala on kestävästi pyydetty. Merkki voi olla tuotteen pakkauksessa, kalatiskillä tai ravintoloiden ruokalistoissa.

Kalaneuvos käyttää Koillis-Atlantilta, FAO-alueelta 27 pyydettyä makrillia. Koillis-Atlantin makrilli on kestävällä tasolla ja kanta elinvoimainen. Tutustu Kalaneuvoksen lämminsavustettuihin makrillituotteisiin ja kalojemme alkuperään Tuotteet-sivuilta. Martin Kalan lipeäkalan valmistuksessa käytämme MSC-sertifioitua molvaa mahdollisuuksien mukaan. Lipeäkalan valmistukseen pääset tarkemmin tutustumaan Ajankohtaista-sivun artikkelissa.