Julkaistu: 02.09.2015

Elintarviketurvallisuuden laatusertifikaatti on myönnetty Kalaneuvokselle / V.Hukkanen Oy:lle!

FSSC 22000 on nykyaikainen elintarviketurvallisuuteen keskittyvä toiminnanohjaus- järjestelmä. Sen tarkoituksena on hallita elintarviketurvallisuutta ja kehittää suunnitelmallisesti koko yrityksen toimintaa.

V. Hukkanen Oy on jo neljä vuosikymmentä panostanut tuotteiden ja tuotannon laatuun.

Yhtiö oli vuonna 1995 ensimmäinen suomalainen elintarvikeyritys, jolle myönnettiin ISO 9002 laatusertifikaatti, joka laajennettiin ISO 9001 –sertifikaatiksi vuonna 2003.

Laatuasioiden lisäksi V. Hukkanen Oy on  edelläkävijä myös  ympäristöasioissa. Vuonna 2003  yhtiölle myönnettiin myös ISO 14001 ympäristösertifikaatti.

”Meillä on jo ennestään käytössämme hyvät  järjestelmät: ISO 9001, ISO 14001 ja nyt uutena järjestelmänä erityisesti elintarviketurvallisuuteen ja sen jatkuvaan kehittämiseen tähtäävä järjestelmä”, kertoo toimitusjohtaja Veijo Hukkanen.

Tuoteturvallisuusjärjestelmän rakentaminen on ollut vuoden 2014 iso projekti.

Koko yhtiön tuotantoketju on käyty tarkoin läpi,  tuotannon riskejä on arvioitu ja toimintamalleihin on tehty muutoksia. Järjestelmä ohjaa kiinnittämään huomiota ennakoivaan tuoteturvallisuustoimintaan, riskien hallintaan sekä viestintään. Kuluttajille kerrotaan entistä avoimemmin elintarvikkeiden valmistukseen liittyvistä tuoteturvallisuus-asioista. Lisäksi kuluttajien palautteille annetaan suuri painoarvo.

Kansainvälisen standardin  etuina ovat mm. avoimuuden lisääntyminen, elintarvikkeisiin liittyvien riskien minimointi, sisäisten prosessien hallinnan tehostuminen ja henkilökunnan motivaation paraneminen hyvään työsuoritukseen keskittymisen myötä. Sertifioitu toimintajärjestelmä on todiste ennakoivasta suhtautumisesta elintarviketurvallisuuteen.

Kasvava ja kannattava V. Hukkanen Oy on yksi johtavista suomalaisista kala-alan yrityksistä.  Yhtiön liikevaihto vuonna 2014 on noin 55 miljoonaa euroa,  ja sen palveluksessa on yli 100 henkilöä.  V. Hukkanen Oy on perustettu vuonna 1975.

2015-Sertifikaatti-FSSC-22000-eng--7907-03en

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *