Kirjolohipekoni – uusi rapeampi tapa syödä kalaa
Kalaneuvos on lanseerannut Suomen ensimmäisen kalapekonin – kirjolohipekonin. Tuote yhdistää perinteisen pekonin rapeuden ja monikäyttöisyyden kirjolohen terveellisyyteen ja vastuullisuuteen.
Tuote vastaa suoraan kuluttajatrendeihin: haluun syödä terveellisemmin, lisätä kalan kulutusta, vähentää punaista lihaa ja kokeilla uusia makuja. Kirjolohipekoni sopii siis kaikille pekonin ystäville, terveellisestä ruuasta kiinnostuneille, punaista lihaa välttäville, ruokasuosituksista kiinnostuneille sekä keventäjille.
Tuote on ympäristöystävällinen, sillä WWF:n Kalaopas suosittelee Pohjoismaissa kasvatettua kirjolohta.
Kirjolohipekoni – palkittu innovaatio
Kirjolohipekoni on palkittu kolmesti: Elintarvikealan Innovation Awards 2025 -kilpailussa Tulevaisuuden ruokatuotteena ja yleisön suosikkina.
Kansainvälisenä tunnustuksena tuli voitto maailman parhaaksi kalatuotteeksi Horeca-kategoriassa Seafood Excellence Global -kilpailussa Barcelonassa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen elintarviketuote voittaa tämän maailmanlaajuisen kilpailun.
