Kirjolohipekoni – uusi rapeampi tapa syödä kalaa

Kalaneuvos on lanseerannut Suomen ensimmäisen kalapekonin – kirjolohipekonin, joka yhdistää pekonin rapeuden kirjolohen terveellisyyteen ja vastuullisuuteen. Tuote vastaa kuluttajien haluun syödä terveellisemmin, lisätä kalan kulutusta ja vähentää punaista lihaa. WWF:n Kalaoppaan suosittelema kirjolohi tekee tuotteesta ympäristöystävällisen.

Kirjolohipekoni – palkittu innovaatio


Kirjolohipekoni on palkittu kolmesti: Elintarvikealan Innovation Awards 2025 -kilpailussa Tulevaisuuden ruokatuotteena ja yleisön suosikkina.

Kansainvälisenä tunnustuksena tuli voitto maailman parhaaksi kalatuotteeksi Horeca-kategoriassa Seafood Excellence Global -kilpailussa Barcelonassa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen elintarviketuote voittaa tämän maailmanlaajuisen kilpailun.